вівторок, 10 вересня 2013 07:00

Спрага до справжнього футболу

На матчах за участю національної збірної Англії не буває порожніх трибун. І напівпорожніх теж. Це стосується не лише Англії, де на матчі збірної проти Сан-Марино був повний стадіон "Вемблі", а й усіх країн, яким пощастило приймати в себе команду родоначальниці футболу. Хоч би які були проблеми із відвідуваністю футбольних поєдинків там чи там, на грі з англійцями завжди буде аншлаг.

Люди прагнуть побачити цю збірну на власні очі не лише тому, що за неї грають найбільші світові футбольні зірки — таких у англійців останнім часом не так багато. На гру йдуть тому, що футбол у їхньому виконанні — справжній. Англійці примудрилися за півтора століття не розгубити найкращих якостей винайденої ними гри і при цьому не підхопили жодної із численних футбольних "хвороб", на які періодично страждають команди з-поза меж Британських островів.

Згадаймо два останні, домашні для нас, матчі з Англією. Розпочнімо із гри у Дніпропетровську наприкінці 2009-го. Для англійців, на відміну від наших, поєдинок не мав жодного турнірного значення. Але отримавши вилучення гравця, 11-метровий у свої ворота і пропустивши врешті м'яча, гості у меншості до останньої секунди атакували ворота українців. Торік у груповому турнірі Євро-2012 англійцям була потрібна перемога, так само як і нашим. Але збірна України, пропустивши першою, цілком задовольнилась одним помилково не зарахованим м'ячем у ворота суперника. Ми не побачили тоді штурму воріт англійців, хоча часу для цього було цілком досить. Навіщо атакувати до останніх секунд, коли у наших гравців і тренерів вже була "залізна" відмазка? Коли можна було сказати, що нас "убив арбітр"?

Що говоритимуть наші гравці та тренери після гри 10 вересня, передбачити неможливо. Так само, як і спрогнозувати математичний результат матчу Україна — Англія. Він не математичний, відомий заздалегідь — ми побачимо з боку гостей відчайдушну боротьбу за кожен м'яч із першої до останньої секунди, незважаючи на поточний рахунок гри. Хочеться, аби українці відповіли тим самим. У такому разі будь-який підсумковий результат не стане для нас катастрофою. Коли наші гратимуть самовіддано, як і англійці, причому в кожному поєдинку, то, по-перше, ми пишатимемося нашою національною командою. По-друге, нікуди та Бразилія, де відбудеться Кубок світу-2014, урешті від нас не дінеться. Бо ж гра проти Англії — далеко не остання у цьому відборі.

Зараз ви читаєте новину «Спрага до справжнього футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути