неділя, 08 листопада 2015 13:29

"Звільнити русофоба!": Як у Росії цькують Олексія Андронова за твіт про "русский мир"

Коментатор "НТВ-Плюс" Олексій Андронов, відомий своїм критичним ставленням до домінуючої в РФ ідеології, викликав обурення громадськості.

Власне, свою політичну позицію він і не приховував і багато разів висловлював її у своєму твіттері, а інтерв'ю Sports.ru було досить резонансним.

Але після того, як Андронов, вже будучи коментатором новоствореного федерального телеканалу "Матч ТВ" написав у твіттері це

 

на нього звалилося буквально відро помиїв. Незважаючи на те, що свій твіт Олексій пізніше видалив, його твіттер буквально захлинається від "доброзичливців". У тому числі і під постом про намір відмовитися від політичний висловлювань в твіттері надалі. Чи є це його особистим рішенням чи проханням від керівництва - історія замовчує.

 

Додала публічності ситуації і публікація на сайті Ruposters. Пізніше там же була опублікована добірка висловлювань не тільки Андронова, а й близького йому за поглядами колеги Кирила Дементьєва, а також Василя Уткіна, який критично налаштований щодо влади, але при цьому публічно підтримав політику Путіна в Криму та анексію півострова.

Керівником каналу є відома телеведуча і продюсер Тіна Канделакі, чий конфлікт з Уткіним все ж закінчився підписанням ним контракту з "Матч ТВ", незважаючи на голослівні заяви Василя про те, що працювати під керівництвом Тіни для нього принизливо. Один з "пильних громадян" звернув увагу Тіни на даний епізод, але вона відповіла, що "не звертає увагу на "бред".

 

Тим не менш, не варто виключати, що певна "профілактична бесіда" все ж була проведена, враховуючи подальше вилучення повідомлення і політичний самомораторій. Але процес уже пішов. Поширюється хештег про бойкот телеканалу, а також картинки відповідного змісту.

Обурився і відомий прокремлівський журналіст і депутат Держдуми Олексій Пушков.

 

А на сайті Change.org з'явилася петиція з вимогою звільнити Андронова. "Подібні русофобські особистості не повинні працювати на російському телебаченні", - пише Юлія Гончарова з Феодосії. "Спортивний коментатор повинен робити свою роботу, а не займатися антинародною пропагандою", - підтримує її москвич Анатолій Дяченко. Підписанти петиції налаштовані рішуче - гнати русофоба. Так само налаштована і цільова аудиторія сепаратистського сайту "Російська весна", який теж не оминув увагою Олексія.

Ось так цілком прокремлівська-конформістська Канделакі потрапила у русофоби. "Тіна працює в поті чола, адже русофобів треба знайти і вмовити працювати на федеральному каналі", - пише один з користувачів твіттера в коментарі в її обліковому записі. Причому пише він це до запису, де вона згадує Рамзана Кадирова "Рамзан, твоя життєлюбність і енергія точно пов'язані з тим, що ти народився в день молоді", - написала Тіна, не здогадуючись, мабуть, що дружба з Кадировим від звинувачень у русофобії вже не рятує.

Зараз ви читаєте новину «"Звільнити русофоба!": Як у Росії цькують Олексія Андронова за твіт про "русский мир"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути