понеділок, 30 травня 2016 12:28

Зінченка треба брати на Євро. Він дає ширину в атаці - Грачов

Зінченка треба брати на Євро. Він дає ширину в атаці - Грачов
Олександр Зінченко забив дебютний гол за збірну України

Колишній форвард "Шахтаря" 59-річний Віктор Грачов проаналізував перемогу збірної України над Румунією - 4:3.

"Я не очікував, що гра буде саме такою: відкритою, атакувальною, запальною. Зазвичай на останніх репетиціях перед чемпіонатом тренери не ризикують, вибирають закритий варіант. Тим більше приємно, що збірну Фоменка постійно критикували за відсутність ризику й обережність.

Я скажу більше - успіху на Євро зазвичай досягають ті команди, які приїхали показати себе й пограти у футбол. Данія в 1984 та 1992 роках, Чехія 1976-го, 1996-го, Нідерланди - 1988-го. Виняток – збірна Греції 2004 року. Якщо наші так гратимуть на Євро – вийдуть із групи.

Дуже приємно, що є така атака. Зінченка, без сумнівів, треба брати. У першому таймі з Рибалкою та Зозулею команда мучилася. Тренери це зрозуміли. Вихід Селезньова і Зінченка дав ширину атаці. Зозуля стелився у підкатах на своїй половині поля, а Селезньов і Зінченко налагодили відбір м'яча на половині суперників. Пішли перехоплення, а разом із ними й атаки.

На початку другого тайму румунів зім'яли. А ця команда пропустила лише два голи у відборі. Водночас нам не треба боятися трьох пропущених м'ячів. Михайло Іванович оборону налагодить. Можете не сумніватися".

Форма воротаря П'ятова не викликає у вас занепокоєння? Андрій багато пропускає в останніх іграх.

- П'ятов збереться у потрібний момент. Добре, що він пропустив ці три голи у товариській грі. У кожного воротаря щороку наберуться два-три матчі, де він ловить метеликів. Андрій - вольовий хлопець. До матчу з Німеччиною він буде в порядку.

Хто вам ще сподобався?

- Відмітив би Шевчука й Коноплянку. Хлопці сидять на лавці запасних у своїх клубах. Видно, що скучили за грою. Лівий фланг створював набагато більше напруги, аніж фланг протилежний. Однак за Ярмоленка я спокійний. Андрій на Євро буде в найкращій формі.

Чи гратимуть в основі Сидорчук і Рибалка?

- Сумніваюся. Думаю, одне з місць точно посяде Зінченко. Від можливості поїхати на Євро хлопець перебуває на величезному підйомі. Може стати головним відкриттям нашої збірної. Не треба забувати, що в запасі залишалися молоді та креативні Коваленко, Петряк і Малишев. Рибалка й Сидорчук ніяк себе не проявили.

Селезньов потрібен збірній?

- Безумовно. Змагатиметься із Зозулею за місце в старті. Інші форварди на це не претендуватимуть. Не забувайте, що попереду в нас гра з Північною Ірландією. Там без уміння Селезньова "протиснути" й зловити відскок у чужому штрафному просто не обійтися.

Якого результату досягне збірна України на Євро-2016?

Зараз ви читаєте новину «Зінченка треба брати на Євро. Він дає ширину в атаці - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути