пʼятниця, 15 листопада 2013 17:50

"Заради команди зроблю все, навіть непристойні речі" — тренер "Будівельника"

"Заради команди зроблю все, навіть непристойні речі" — тренер "Будівельника"
"Ми робили все, що могли" - Айнарс Багатскіс ФОТО: isport.ua

Київський "Будівельник" зробив все що міг заради перемоги у центральному матчі 5-го туру групового етапу Євроліги проти каталонської "Барселони". Про це після гри заявив тренер чемпіона України Айнарс Багатскіс. Нагадаємо, кияни програли з різницею у 10 очок - 74:84 (21:24, 27:22, 8:16, 18:22).

"Як і очікувалося, у команди не було проблем з настроєм. Грали так як і задумали. Якщо гравець впевнений у собі і налаштований, то зазвичай все виходить. "Барселона" також все робила правильно.

Перша половина гри завершилася нашою перевагою у два очки. У другому таймі грають такі фактори як досвід, можливо якось мірою фізичні кондиції та довжина лавки запасних.

Коли "Барселона" здобула перевагу у десять очок, то вже було складно їх наздогнати. У будь-якому випадку, ми робили все, що могли. Я впевнений, що могли зіграти трішки краще.

На жаль, ми не змогли до кінця витримати той темп гри, який ми ж самі і запропонували. Не вистачало розуміння. Можливо, моментами хтось з гравців виглядав скованим, але не у перших двох чвертях і не на початку третьої. Можливо, у заключній 10-хвилинці.

У другій половині матчу накопичується тиск зі всіх боків — з результату, суперника, суддів, тренера і залу. Тоді проявляється, вибачте, що так кажу, хто з яйцями.

Суддівство? Нормальне. Навіть у переможців бувають претензії до арбітрів, але я не звертаю на це уваги. Це найкращі судді Європи, тому нерозумно щось говорити з цього приводу.

Фаворити Євроліги? "Фенербахче" та "Олімпіакос". Вони грають з божевільною впевненістю, навіть коли гра не складається. "Реал" зараз набрав шалену швидкість і демонструє агресивний баскетбол. Також до фаворитів можна віднести ЦСКА і "Барселону", - зазначив латвійський фахівець.

Нещодавно мер Рима дав публічну обіцянку, що роздягнеться, якщо "Рома" переможе у чемпіонаті Італії. Багатскіс заявив, що заради "Будівельника", зокрема потрапляння команди у ТОП-16 Євроліги, готовий на все.

"Заради команди зроблю все, навіть непристойні речі", — з посмішкою заявив тренер "Будівельника".

Нагадаємо, "Будівельник" вже пройшов половину групового етапу Євроліги. Команда розташувалася на останньому місці з однією перемогою в активі і чотирма поразками. Лідирує "Фенербахче".

Наступний поєдинок у Євролізі "Будівельник" проведе проти "Фенербахче" на виїзді 22 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Заради команди зроблю все, навіть непристойні речі" — тренер "Будівельника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути