субота, 18 липня 2015 18:42

"Запустивши фінансовий фейр-плей, ми захищаємо клуби та футбол" - Платіні

"Запустивши фінансовий фейр-плей, ми захищаємо клуби та футбол" - Платіні
"Не можна допускати, щоб найкращі команди забирали всіх найкращих гравців" - Платіні

Президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що його організація не хоче допускати ситуації, коли найкращі клуби будуть забирати всіх найкращих гравців. Він також зазначив, що дуже задоволений результатами, які принесло введення фінансового фейр-плей.

"Після "справи Босмана" ви можете зібрати в одній команді всіх найкращих. Раніше в тій же Іспанії вони розподілялися між багатьма клубами. Ситуацію змінив не футбол, а вердикт у "справі Босмана". В майбутньому потрібно обмежити можливість зосередження найкращих гравців в одному або двох клубах. Це важливо для змагань.

Повністю підтримую ідею про те, що в командах повинно бути більше доморощених футболістів - відстоювати будь-який ліміт на основі національної приналежності неможливо. У вересні зустрічаюся з Жан-Клодом Юнкером, щоб опрацювати це питання. Не можна допускати, щоб найкращі команди забирали всіх найкращих гравців. Інакше змагання помре. Зараз провідні клуби з великими грошима можуть взяти кого завгодно. Нам треба думати про футбол у всій Європі, а не тільки про два-три клуби.

Що стосується фінансового фейр-плей, то клуби попросили мене щось зробити, тому що вони не витримують фінансовий тягар і несуть збитки, які досягли в цілому € 1,7 млрд. Потрібно було щось робити - і ми зробили. Думаю, принцип працює дуже добре. У наявності значне фінансове оздоровлення клубів. Сукупні втрати знизилися до € 400 млн з невеликим в 2014 році. Це успіх! Яка компанія зі збитком в € 1,7 млрд зможе вижити? Одного разу вона вибухне.

Час, коли футбол існував поза рамками законів життя, пішов. Нам треба було щось зробити, щоб запобігти вибуху. Запустивши фінансовий фейр-плей, ми захищаємо клуби і футбол в цілому. Вирішивши проблему збитків, ми, можливо, будемо працювати над інвестиціями. Але поки що треба було зробити те, що зроблено. Уявіть, скільки клубів ми зберегли в останні роки", - наводить слова Платіні "Спорт-Экспресс".

Зараз ви читаєте новину «"Запустивши фінансовий фейр-плей, ми захищаємо клуби та футбол" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути