четвер, 19 травня 2016 21:18

Вишиванка Павелка, костюм Шевченка, список Фоменка: як оголошували склад збірної на Євро
12

Фото: Ірина Козюпа

Сьогодні став відомий попередній склад національної збірної України на Євро-2016. Його оголосив наставник команди Михайло Фоменко на спеціальній прес-конференції, яка відбулася в столичному Будинку футболу.

Втім, розпочався захід з не менш важливого епізоду. До залу, майже вщент заповненому журналістами, одними з перших заходять гравці збірної, динамівець Андрій Ярмоленко та півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко. Ярмоленко одягнений у червону сорочку та темні джинси, на Тарасові — тренувальний клубний костюм. Гравці потискають один одному руки, тим самим дають зрозуміти, що конфлікт, який виник під час матчу "Шахтаря" й "Динамо" у Львові і перетворився на масову бійку, вичерпано.

"У будь-якій ситуації потрібно залишатися чоловіком. Я повністю винен у тому, що зробив у матчі "Шахтар" - "Динамо". Тисну йому руку, все нормально", - каже Ярмоленко.

"Ми з Андрієм сіли, все з'ясували, що було зроблено на емоціях. Сподіваюся, більше такого ніколи не повториться. Нам ще разом довго грати, дай Боже здоров'я, в збірній. Конфлікт вичерпано", - говорить Степаненко, потискаючи руку Ярмоленку.

"Це хороший чоловічий вчинок, в тому числі і для майбутнього покоління". - підкреслює президент ФФУ Андрій Павелко. Під жакетом — вишиванка.

"Відійшов від повністю офіційного костюму, адже сьогодні в нас свято символу нашого національного одягу", - говорить Андрій Васильович. Втім, повертається до останніх подій в нашому футболі, зокрема до вже вичерпаного конфлікту лідерів збірної, відзначає необхідність зміни правил нашого футбольного господарства, щоб вони не мали подвійних стандартів.

"Важливо внести зміни в регламент та дисциплінарні правила, щоб арбітри не мали змогу на власний розсуд занижувати оцінки подіям, а правила були чіткими та єдиними", - підкреслює президент ФФУ.

Після цього слово передається Михайлові Фоменку, який має зачитати попередню заявку національної збірної на Євро-2016.

"Список був готовий тиждень тому, щодо деяких кандидатур виникла полеміка. В цілому прийшли до спільного знаменника. Не думаю, що на сьогоднішній день є хтось краще за тих, кого вже викликали. Дискусія триває щодо Бутка та Зінченка", - пояснює Михайло Іванович. Уточнює, що він має на увазі.

"Після заключного матчу за "Уфу" Зінченко приїде до України. На нашу "молодіжку" чекає гра проти Македонії, наставник команди Олександр Головко попросив задіяти Зінченка в цьому матчі. Тому ми вирішили, що спочатку Олександр допоможе "молодіжці" а потім, якщо все буде гаразд зі здоров'ям, приєднається до нас", - говорит Фоменко.

"Селезньов? Поки не викликали", - відповідає на питання журналіста тренер.

Підготовка до Євро обмежиться двома спарингами.

"Думаю, третій нам не знадобиться. Два ми зіграємо. А те, що нам пропонували на третій, нас не влаштовували зі спортивного боку. Отже, дві гри для нас буде досить", - відзначив Михайло Іванович.

Тренера питають, що змусить його від душі засміятися.

"Не тренерська це справа — сміятися. Усміхнутися можна. І це обов'язково буде, якщо ми вирішимо завдання, які перед нами поставлено на Євро-2016".

"Суперники? Ми завжди слідкуємо за ними. Футбол — перш за все конкуренція. Якщо хтось випадає, шанс показати себе отримує конкурент. Прикладів, коли він здобуває місце в основі, витісняючи того, кого вважали основним, є чимало. Чемпіонат Європи — це один з небагатьох моментів показати себе всьому світові. І викладатися тут потрібно не на 100, а більше, ніж на 100 відсотків", - підкреслює Фоменко.

На всіх учасниках прес-конференції однакові костюми синього кольору. Це новий діловий одяг, який було розроблено брендом Arber перед Євро саме для футболістів збірної України та нашої офіційної делегації.

"Майбутній чемпіонат Європи – відмінна можливість найкращим чином презентувати нашу країну на міжнародній арені. І не лише завдяки спортивним результатам, а й навіть зовнішнім виглядом. Адже зустрічають, як відомо, по одежі", - зазначив Андрій Павелко.

Цікаво, що співавтором нової моделі ділового одягу став наш легендарний гравець, нині асистент Михайла Фоменка в штабі національної збірної Андрій Шевченко. Він дизайнерам передав у якості зразка власний костюм, який йому колись зшив відомий італійський майстер.

"Думаю, цей костюм допоможе нам так само добре виглядати на футбольному полі", - підкреслив Фоменко.

Відзначимо, що урочистості з приводу від'їзду нашої команди на Євро-2016 відбудуться 22 травня о 12:00 на Михайлівський площі в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Вишиванка Павелка, костюм Шевченка, список Фоменка: як оголошували склад збірної на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути