субота, 27 червня 2015 16:00

Вибори президента ФІФА можуть пройти на початку 2016-го року

Вибори президента ФІФА можуть пройти на початку 2016-го року
Йозеф Блаттер

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер вважає, що нові вибори голови організації, швидше за все, відбудуться на початку 2016 року.

Блаттер на конгресі ФІФА 29 травня був переобраний на черговий термін, однак через чотири дні оголосив про відставку. У п'ятницю у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Блаттер не подавав у відставку, а довірив визначити майбутнє глави організації конгресу ФІФА. Згодом ФІФА підтвердила слова Блаттера про те, що він не пішов у відставку. Дату проведення конгресу, на якому буде оголошено про вибори глави ФІФА, затвердять 20 липня на позачерговому засіданні виконкому ФІФА у Цюріху.

"(Початок 2016 року) - найбільш реальний варіант", - сказав Блаттер, якого цитує АФП.

За словами Блаттера, рішення про його відхід з посади - "звільнення для ФІФА" і для нього самого. "Я не кандидат на посаду президента, але обраний президент. Я серйозно не замислювався про те, що буду робити після завершення роботи в ФІФА", - сказав Блаттер.

Наприкінці травня ряд високопоставлених чиновників ФІФА був заарештований у Цюріху за звинуваченням у корупції, а ще декільком пред'явлені звинувачення. Мова йде про широкомасштабну корупцію у ФІФА протягом двох десятиліть навколо заявок на Кубки світу, маркетингові та радіомовні угоди. Звинувачення включають в себе шахрайство, рекет і відмивання грошей.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента ФІФА можуть пройти на початку 2016-го року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути