пʼятниця, 17 квітня 2009 19:58

Вукоєвич назвав Макелеле стареньким

Першим крок до українського півфіналу розіграшу Кубка УЄФА зробило київське "Динамо". Підопічні Юрія Сьоміна у повторному матчі чвертьфіналу на власному полі з розгромним рахунком перемогли французький ПСЖ - 3:0. Голи Бангура, Вукоєвича і автогол Ландро зняли всі питання про переможця. Перший матч столичних команд закінчився нічиєю - 0:0.

16-тисячний стадіон імені Валерія Лобановського нагадував рукавичку. На трибунах арени яблуку не було куди впасти. У VIP-ложі теж спостерігався аншлаг. Подивитись на тріумф "Динамо" зібралися три українських президенти – діючий Віктор Ющенко та колишні Леонід Кравчук та Кучма, спікер Верховної Ради Володимир Литвин, віце-прем"єр-міністр Іван Васюник та інші політики-фани. Віктор Андрійович не палкий прихильник футболу, але ключові матчі він відвідує регулярно. До речі, на матчі в Парижі ПСЖ підтримував глава Франції Ніколя Саркозі.

Після фінального свистка Юрій Сьомін вийшов на поле і дякував футболістам за результат. Першим російський фахівець обняв капітана команди Бадра Ель Каддурі. Станіслав Богуш на радощах побіг до фан-сектора і кинув на трибуни свою футболку. Правда перед тим Стас ледь не заплутався в екіпіровці.

Першими з роздягальні почали виходити гравці ПСЖ. Здавалося, що парижани після поразки зітхнули з полегшенням, мовляв, тепер ніщо не заважатиме змагатися за чемпіонство Франції.

Ігор Суркіс назвав Сьоміна тренером з великої букви, а гравців команди – молодцями. Добре слово від президента клубу заслужили також вболівальники:

- Дуже задоволений і вдячний їм за підтримку. Вони стали частиною яскравої перемоги . Сьогодні на матчі присутні й президент країни, і спікер парламенту, й обидва попередні президенти. Це ще раз підтверджує, що футбол об"єднує сильніше, ніж будь-яка політика. За це ми його і любимо. Я щасливий, що "Динамо" нарешті зіграє у півфіналі Кубка УЄФА.

На питання чи снилися Ігорю Михайловичу нічні жахіття, так як Ринату Ахметову, Суркіс сказав, що спить спокійно і не шкодує преміальних для своїх гравців.

- Сьогодні "Динамо" зіграло сильно, а не "ПСЖ" слабо. Ми взагалі розпочали гру дуже активно, відразу пішли вперед. Я гадаю, французи не очікували такого, - ділиться враженнями про матч Роман Єрьоменко.

Фін грає в "Динамо" на правах оренди. Своє спортивне майбутнє вирішуватиме після того як виграє з командою Кубок УЄФА. "Gazeta.ua" поцікавилася як футболіста святкуватиме вихід у півфінал другого за престижністю євротурніру.

- З друзями. Але нічого особливого не буде. На 11-у ранку у нас заплановане тренування, потрібно їхати на базу, проходити відновлювальні процедури.

Станіслав Богуш пожартував, що святкування доведеться перенести на грудень. Голкіпер також відзначив надійність захисту команди і особливо зв"язки Сабліч – Бетао. На той час "Шахтар" тільки розпочинав матч-відповідь проти "Марселя", тому журналісти не соромились запитувати, кого динамівці хочуть бачити у півфіналі.

- Чесно кажучи, мені більше хотілося б зустрітися з "Марселем". І не тому, що "Шахтар" сильніший, просто з ними ми ще встигнемо зіграти, і неодноразово. Але для українського футболу, звичайно, краще, щоб зустрілися "Динамо" і "Шахтар", оскільки за такого розкладу Україна буде в будь-якому випадку представлена у фіналі Кубка УЄФА.

Артем Мілевський також не проти матчу з європейською командою у європейському турнірі. Форвард мав кілька можливостей відзначитися, але особисті успіхи для Артема питання другорядне.

- Ми стали сильнішими і більш згуртованими, це дозволяє команді досягати успіху. Команда зіграла на сто відсотків своїх можливостей. Ми дивуємося самі з себе...

Огнен Вукоєвич, який забив третій гол у ворота Ландро, знову продемонстрував свої здібності у передбаченні майбутнього.

- Я із самого початку знав, що ми сильніші за "ПСЖ", і ми це довели. Ми просто знищили суперника. Дуже радий, що вдалося забити останній гол, який остаточно забезпечив нам перемогу. Я відчував, що, коли Алієв б"є штрафні удари, воротарі не завжди можуть впоратися з ударом і міцно зафіксувати м"яча, а частіше відбивають його. Цим я і скористався.

На запитання, як хорвату гралося проти капітана ПСЖ Клода Макелеле, він відповів, що француз, гарний гравець, але вік дається взнаки.

Останніми з динамівців роздягальню залишили бразильці Корреа та Бетао. Дружина Карлоса була загорнута у прапор Бразилії.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Вукоєвич назвав Макелеле стареньким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути