пʼятниця, 15 липня 2011 11:10

Володимир Кличко став "єдиним чемпіоном"

Володимир Кличко став "єдиним чемпіоном"

Титул чемпіона світу з боксу у важкій вазі за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація), який українець Володимир Кличко виграв у британця Девіда Хея, оголошений вакантним. WBA присвоїла Кличку-молодшому, який також володіє титулами IBF (Міжнародна федерація боксу) і WBO (Всесвітня боксерська організація), звання "єдиного чемпіона" (Unified Champion), повідомляє офіційний сайт WBA.

До 2 липня чемпіоном WBA був Хей, але поступився цим титулом Кличку, програвши об'єднувальний бій за очками. Зазвичай WBA присвоює боксеру, який володіє іншими титулами (як у випадку з Кличком), звання "суперчемпіона" (Super Champion). Іноді ця організація вводить поняття "єдиного чемпіона".

Що стосується звання "звичайного чемпіона" WBA, то його повинні розіграти Руслан Чагаєв з Узбекистану і росіянин Олександр Повєткін. Домовленість про проведення бою Чагаєв - Повєткін уже досягнута, хоча контракт поки не підписаний. Поєдинок має відбутися 27 серпня у німецькому Ерфурті.

В даний час у професійному боксі є чотири престижні організації, розігрують свої титули - WBA, IBF, WBO, а також WBC (Всесвітня боксерська рада). У важкій вазі чемпіоном WBC є Віталій Кличко - старший брат Володимира.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко став "єдиним чемпіоном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути