субота, 23 травня 2015 19:02

"Вердер" Скрипника програв "Боруссії" у прощальному матчі Клоппа

"Вердер" Скрипника програв "Боруссії" у прощальному матчі Клоппа
Фани прощаються з Юргеном Клоппом у матчі "Боруссії" з "Вердером"

Дортмундська "Боруссія" обіграла бременський "Вердер" у заключному турі бундесліги. Матч, який пройшов сьогодні на "Сігнал Ідуна Парк", завершився з рахунком 3:2 на користь господарів.

Так Дортмунд красиво попрощався з наставником команди Юргеном Клоппом, який покине "Боруссію" після завершення сезону. Також клуб проводжав капітана Себастьяна Келя, який завершить кар'єру гравця.

До всього, у матчі зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. "Вердер" навіть зберігав математичні шанси на Лігу Європи. Для цього команді Віктора Скрипника потрібно було сьогодні перемогти "Боруссію" і чекати на поразку команди у фіналі Кубка Німеччини (пройде 30 травня) від "Вольфсбурга".

Старт матчу вийшов за господарями. "Шершні" у жодному випадку не хотіли програвати у прощальному матчі двох своїх легенд та ще й на очах у 80-тисячного переповненого стадіону. Футболісти відразу всім складом побігли забивати гол. "Вердер" намагався відсунути гру від своїх воріт, але господарі створювали момент за моментом.

На 8-й хвилині П'єр-Емерік Обамеянг влучив у штангу. А на 15-й "Боруссія" скористалася помилкою захисника "Вердера" Янніка Вестергора. Рахунок у матчі відкрив Сіндзі Кагава.

Через дві хвилини японець посприяв ще одному голу у ворота "Вердера". Кагава і Обамеянг розіграли стіночку, нападник на швидкості втік від Гебре Селассі і вразив ворота Куна Кастельса.

Після двох забитих м'ячів господарі збавили темп і отримали гол у свої ворота. На 26-й хвилині Левін Озтуналі змусив Клоппа іронічно посміхатися.

Через десять хвилин Ді Санто вийшов один на один із Вайденфеллером. Роман сміливо пішов ногами вперед на м'яч, але при цьому зачіпив аргентинця. Арбітр ніяк не відреагував на гру воротаря.

На 41-й хвилині Генріх Мхітарян, який грав в Україні за донецькі "Металург" та "Шахтар", "паненкою" перекинув м'яч через Кастельса. Це 3:1 на користь "Боруссії".

Другий тайм за кількістю голів вийшов скромнішим. Але все одно було дуже цікаво. На 63-й хвилині Мхітарян ледь поперечини не зламав своїм ударом.

Наприкінці матчу Гебре Селассі скоротив відставання у рахунку, відзначившись після штрафного Златко Юнузовича.

До фінального свистка цифри на табло не змінилися. Поразка відкинула "Вердер" на десяте місце у турнірній таблиці. Очевидно, бременці розчаровані, що не змогли забезпечити собі участь у Лізі Європи. Але сам Віктор Скрипник не одноразово заявляв, що їх основне завдання — це зберегти прописку у бундеслізі. Нагадаємо, українець очолив команду, коли вона перебувала на останньому місці у турнірній таблиці.

"Боруссія" завершила сезон на сьомій позиції. Попереду у команди ще фінал Кубка Німеччини. А сьогодні Клопп емоційно і зі сльозами на очах прощався з рідним стадіоном. У наступному сезоні його у клубі вже не буде.

Бундесліга

34-й тур

"Боруссія" Дортмунд - "Вердер" Бремен — 3:2

Голи: 1:0 - 15 Кагава, 2:0 - 17 Обамеянг, 2:1 - 26 Озтуналі, 3:1 - 42 Мхітарян, 3:2 - 85 Гебре Селассі.

Боруссія Д - Вайденфеллер, Шмельцер, Дурм, Суботіч, Хуммельс, Обамеянг, Мхітарян, Кагава (Йойіч, 81), Гюндоган, Ройс (Іммобіле, 74), Кель (Бендер, 86).

Вердер - Кастельс, Вестергор, Лукім'я-Мулонготі, Штернберг (Предль, 87), Гебре Селассі, Бартельс, Кроос (Макіаді, 75), Юнузовіч, Озтуналі, Буш (Лоренцен, 61), Ді Санто.

Зараз ви читаєте новину «"Вердер" Скрипника програв "Боруссії" у прощальному матчі Клоппа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути