вівторок, 24 квітня 2012 17:04

"Вакс припустився грубої помилки" — Колліна

"Вакс припустився грубої помилки" — Колліна
Колліна пояснив помилку Вакса ФОТО: ua.uefa.com

Головний арбітр матчу 26-го туру прем'єр-ліги України між донецьким "Шахтарем" та київським "Динамо" (2:0) Юрій Вакс припустився грубої помилки, коли показав киянину Денису Гармашу другу жовту картку. Про це сьогодні заявив куратор українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліна під час чергового засідання "Футбольного прес-клубу".

"В арбітра не було упередженості по відношенню до жодної з команд. Так, він припустився помилки, але вона була без будь-якої упередженості. Його помилка є очевидною. Причина другого попередження — це факт, який не відбувся. Помилку арбітра неможливо заперечувати. Треба розібратися чому вона сталася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибачте, але нічого коментувати я не буду" — Вакс

Арбітр помилився коли не впевнився, що гравець і два лікарі "Динамо" вийшли за межі поля. Вакс направився у центр поля. Він подумав, що всі незадіяні у матчі особи вже залишили поле і дав дозвіл на відновлення гри. Коли він побачив Гармаша, який біжить полем, то подумав, що гравець вже повернувся на поле.

Вся відповідальність лежить на головному арбітрі, а не на його помічниках чи резервному судді. Саме він приймає рішення про відновлення гри. На жаль, була допущена ця груба помилка. Якщо не брати її до уваги, то Вакс добре провів цей складний і дуже важливий поєдинок. У нього були помилки, які арбітри допускають у кожному матчі, але в ключових моментах він діяв правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гармаш знає правила гри" — Спірін

Передматчевий тиск? Після призначення я порадив Ваксу тренуватися, більше часу проводити із сім'єю, займатися своїми справами, за кілька днів до гри не читати пресу. Весь ранок перед матчем я провів з ним у готелі. Ми спілкувалися. Я знаю як себе почувають арбітри перед такими іграми. Добре, коли хтось у цей момент є поряд.

Чув думку, що Вакс надто молодий для такого відповідального поєдинку і він піддався тиску. Йому 35 років. У Європі 30-річні працюють на матчах Ліги чемпіонів. А одноліток Вакса угорець Віктор Кашшаї судив фінал Ліги чемпіонів на "Вемблі" між "Барселоною" та "Манчестер Юнайтед". Якщо мій вибір припав на Вакса, то це означає, що я побачив у ньому необхідні якості, які дозволили йому працювати на такому матчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вакс незаслужено вилучив Гармаша" - Віхров

Він шкодує про те, що трапилося, адже тепер має понести покарання. Мені також прикро, адже я довірив йому цей поєдинок. Шкодують й інші учасники гри. Всі шкодую."

Зараз ви читаєте новину «"Вакс припустився грубої помилки" — Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути