пʼятниця, 16 серпня 2013 12:49

"В УЄФА немає підстав не допускати "Металіст" до Ліги Чемпіонів" - юрист

"В УЄФА немає підстав не допускати "Металіст" до Ліги Чемпіонів" - юрист
Ключковський впевнений, що "Металісту" повернуть Лігу Чемпіонів. Фото: sport.ua

Юрист харківського "Металіста" Маркіян Ключковський прокоментував рішення Верховного суду Швейцарії про призупинення рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про визнання матчу "Металіст" - "Карпати" договірним.

"Це рішення Верховного суду Швейцарії означає, що рішення, винесене CAS 2 серпня, втрачає свою силу до розгляду Верховним судом Швейцарії апеляції "Металіста" по суті. Таким чином, в УЄФА немає формальних підстав для того, щоб не допускати ФК "Металіст" до матчів плей -офф. У даній ситуації УЄФА повинно скасувати своє рішення або, принаймні, призупинити. І вже ми звертаємося до УЄФА та CAS з відповідним проханням і інформуємо їх про рішення Верховного суду Швейцарії і сподіваємося на якнайшвидше вирішення", - сказав Маркіян Ключковський.

Він зазначив, що юристи клубу продовжать роботу у Верховному суді Швейцарії з розгляду апеляції "Металіста" по суті.

"Ми будемо просити Верховний суд Швейцарії скасувати рішення CAS взагалі. Паралельно ми будемо вести процес з CAS щодо скасування рішення УЄФА", - заявив Ключковський.

"Ми діємо, виходячи з того, що докази, які використані для встановлення вини "Металіста" в участі у договірному матчі, не є переконливими і за законодавством Швейцарії - незаконними. Настільки швидке рішення Верховного суду Швейцарії про призупинення рішення CAS свідчить про те, що суд бачить потенційно серйозні питання і недоліки в доказах, які були використані у вирішенні CAS. "Металіст" серйозно розраховує на те, що рішення CAS буде скасовано. Поки ж хочу зауважити, що будь-які дії, що суперечитимуть рішенню Верховного суду Швейцарії - найвищого судового органу Швейцарії - можуть розглядатися як неповага до суду", - додав Маркіян Ключковський.

Нагадаємо, у п'ятницю, 16 серпня, суд Швейцарії призупинив рішення CAS у справі "Металіста" про договірний матч.

Раніше, робоча група УЄФА ухвалила рішення замінити харківський "Металіст" на грецький ПАОК в раунді плей-офф Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"В УЄФА немає підстав не допускати "Металіст" до Ліги Чемпіонів" - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути