середа, 25 травня 2011 09:58

У фіналі Кубка України "Динамо" і "Шахтар" зіграють Джабулані

У фіналі Кубка України "Динамо" і "Шахтар" зіграють Джабулані

Останній матч сезону буде зіграно офіційним м'ячем ФФУ, м'ячем чемпіонату світу в ПАР із зулуською назвою Джабулані.

Фінал Кубка України, нагадаємо, є єдиним матчем, який проводиться не під егідою Прем'єр-ліги або ПФЛ, а його організацією займається федерація футболу. Відповідно, саме ФФУ, а не клуби вирішує, якими м'ячами найсильніші команди розіграють трофей. Після чемпіонату світу 2010 року офіційним м'ячем федерації (очевидно, до грудня цього року, коли буде представлений м'яч Євро-2012), є Джабулані.

Його назва, нагадаємо, в перекладі означає "святкувати", "радіти". М'яч був створений за новою технологією з восьми (в порівнянні з 14 на попередньому Кубку світу) тримірних сферичних частки з етіленвінілацетата і термополіуретана. Поверхня м'яча текстурована лініями, ця технологія, розроблена компанією Adidas, називається GripnGroove[1], і була покликана поліпшити аеродинаміку м'яча.

М'яч розфарбований в 11 різних кольорів: це був одинадцятий чемпіонат світу, який грався м'ячами "Адідас", також 11 кольорів представляють 11 гравців в кожній команді, 11 офіційних мов в Південній Африці і 11 південноафриканських громад.

Варто відзначити, що розробникам м'яча вдалося поліпшити його аеродинамічні характеристики. М'яч добре лягає на ногу і дозволяє точніше ним керувати. Особливо "раділи" новинці воротарі. В останні два роки Джабулані через складність траєкторії під час польоту підмочив репутацію не одному воротарю.

Поєдинок відбудеться сьогодні о 20.15, пряма трансляція на телеканалі ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У фіналі Кубка України "Динамо" і "Шахтар" зіграють Джабулані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути