вівторок, 12 травня 2009 18:46

Услід за Міхелом у забій відправився Срна

Автор: shakhtar.com
  Даріо Срна
Даріо Срна
Даріо Срна випробував себе в ролі... шахтаря. Капітан "гірників" захотів на собі випробувати, що таке працювати відбійним молотком і здобувати вугілля. А щоб відчути до кінця усю "красу" справжньої шахтарської праці та поспілкуватися зі справжніми гірниками, хорватський легіонер відправився на шахту ім. Скочинського.

Першим випробуванням для Срни стало... переодягання. Одягатися в робочу форму він вирішив по повній програмі, починаючи з чобіт та онуч і закінчуючи коногонкою. Досвіду в цій справі у Даріо, звичайно, не було, але в цілому із завданням він справився непогано. В усякому разі, відносно швидко, якщо не враховувати тривалу боротьбу з онучами, які ніяк не хотіли правильно намотуватися. Далі - справа техніки: сорочка, брюки, куртка. З речей звичного ужитку проблеми створили хіба що шахтарські рукавиці: у Даріо не виходило правильно вивернути новенькі рукавиці, яку йому видали. І футболіст попросив допомогу.

Покажіть, як їх розкрити. Я ж не професіонал, - зніяковів Срна і запам"ятав урок з першої ж спроби.

А потім на капітана "Шахтаря" повісили саморятівник і надягнули каску. Якщо б не відсутність на його обличчі свіжого вугільного пилу, він би цілком зійшов за справжнього гірника, який тільки-но вийшов із забою. До речі, з бригадою прохідників Даріо зіткнувся у кліті: шахтарі якраз піднімалися на поверхню після зміни. Звичайно ж, були автографи, фото. А в процесі Срна не втрачав часу дарма: намагався в подробицях з"ясувати, яке це - працювати в шахті? А потім капітан вперше в житті узяв у руки відбійний молоток! Розповідає, що вразило на повну. Особливо величезний шматок вугілля, яке потім йому довелося підняти!

Власне, я побачив те, що чекав побачити - на шахті дуже складно працювати. Гірники заслуговують величезної пошани за їх важку працю. Так, кожна людина сама вибирає собі професію. Але в цілому робота шахтаря важча за роботу футболіста, - зізнався Даріо, коли знову опинився зверху.

І додав, що на все-таки набагато краще, ніж під землею.

shakhtar.com

Зараз ви читаєте новину «Услід за Міхелом у забій відправився Срна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути