середа, 15 квітня 2009 11:01

Ющенко та Платіні прогулялися по НСК "Олімпійський" (ФОТО)

Президент України Віктор Ющенко та президент УЄФА Мішель Платіні сьогодні відвідали національний спортивний комплекс "Олімпійський", де ознайомилися з ходом реконструкції стадіону до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Президентів супроводжували віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник, міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та інші посадові особи.

Як повідомив Юрій Павленко, станом на 1 квітня профінансовано 12% від загального обсягу робіт з реконструкції стадіону. До 5 травня Мінспорту розраховує отримати остаточний звідний кошторис проекту реконструкції, а затвердження усієї проектної документації Кабінетом міністрів заплановане до 10 червня.

Окрім цього, міністр проінформував Ющенка та Платіні, що, згідно проекту, загальна місткість НСК складатиме 69 тис. 423 місця, а "чиста" місткість - 63 тис. 427.

Президенти оглянули стадіон, ознайомилися з ходом робіт з його реконструкції та поспілкувалися один на один.

На сьогодні в середині стадіону виконуються роботи по встановленню залізобетонних конструкцій нижнього ярусу трибун. Наступним етапом робіт буде будівництво VIP-корпусу в зоні головної трибуни стадіону, де все буде зведено 1816 бізнес-місць.

Фінансування реконструкції здійснюється з державного бюджету України. Загальна кошторисна вартість будівництва - 2 114 726,997 грн., очікуваний термін введення в експлуатацію - червень 2011 року.

Президент Європейського футбольного союзу (УЄФА) Мішель Платіні знаходиться в Україні з дводенним робочим візитом.

football.ua, unian.net

Зараз ви читаєте новину «Ющенко та Платіні прогулялися по НСК "Олімпійський" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути