пʼятниця, 05 червня 2009 13:58

Українську Прем"єр-лігу можуть розпустити

Українську Прем"єр-лігу можуть розпустити

Розпустити прем"єр-лігу і повернути чемпіонат під крило Федерації - така нова ідея реформації нашого футболу, повідомляє Сегодня|Спорт.

Як розповіло джерело в керівництві одного з футбольних клубів, тему нововведення просуває президент "Металіста" Олександр Ярославський, який зблизився з президентом ФФУ Григорієм Суркісом на грунті Євро-2012 . "Сенс - посилити вплив на чемпіонат керівництва ФФУ", - вважає джерело.

"Окремі президенти клубів висловлювалися про таку реформацію, - сказав президент "Ворскли" Олег Бабаєв. - Але ми будемо категорично проти. Федерація футболу - це громадська організація, Прем"єр-ліга - комерційне підприємство і ставить мету, щоб наш футбол розвивався, а клуби заробляли гроші. Вже в перший рік роботи було краще, ніж раніше. Ми збільшили доходи клубів від трансляцій. По-друге - стало легше, тому що інтереси кожного клубу в прем"єр-лізі були враховані".

"11 червня на Виконкомі ФФУ ми повинні підписати договір на право проведення чемпіонату України, - говорить прес-секретар Прем"єр-ліги Андрій Палаєв. - чи може Федерація не дати Прем"єр-лізі дозволу на проведення чемпіонату? Ну, це швидше з області фантастики. У такому разі президенти клубів зберуться і рішення може бути яким завгодно - від саморозпуску ПЛ до проведення альтернативного чемпіонату".

"Я чув розмови деяких президентів клубів про те, що вони не задоволені організацією роботи в прем"єр-лізі, - сказав перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко. - Існує думка про створення якогось комітету ФФУ, який очолили б президенти клубів. Але як далеко просунулися в цьому бажанні президенти клубів, я не готовий сказати".

Зараз ви читаєте новину «Українську Прем"єр-лігу можуть розпустити ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути