середа, 20 травня 2009 18:05

Українські арбітри судитимуть матч збірної Іспанії

Українські арбітри судитимуть матч збірної Іспанії

Товариський матч збірної Азербайджану з футболу проти Іспанії обслужать українські судді. Про це повідомив глава Суддівського Комітету Хагані Мамедов. За його словами, головним арбітром матчу можуть стати Олег Орєхов або Ігор Іщенко.

"У цих арбітрів є свої бригади, і хтось з них обслужить нашу гру, - відзначив Мамедов. - Ми звернулися до глави Суддівського комітету української футбольної федерації Вадима Шевченка, він, до речі, брат Віталія Шевченка, відомого нам за виступами за бакинський "Нефтчі".

Олег Орєхов та Ігор Іщенко запам"яталися на батьківщині суддівським скандалом

При цьому СК насамперед звернувся до УЄФА, попросивши від європейської організації призначення арбітрів високого рівня, проте в Швейцарії залишили вибір судді на совісті азербайджанської сторони. "У нас були три варіанти, - продовжив Хагані Мамедов. - Дві українські бригади, а також турецька і російська. Ми схиляємося до українського варіанту.

Я поговорив з Шевченком, і ми домовилися про партнерство. Українці судять нашу гру з іспанцями, а нашим суддям в майбутньому буде довірена одна товариська гра збірної України. Це вирішено на 90 відсотків, проте завтра остаточно стане відомо, хто судитиме матч дев"ятого червня".

Олег Орєхов та Ігор Іщенко запам"яталися на батьківщині суддівським скандалом. Так, в квітні цього року обидва арбітри написали відкритий лист президентові федерації футболу України Григорію Суркісу і виконуючому обов"язки президента Прем"єр-ліги України Віталієві Данилову, погрожуючи не вийти на поле в 25-му турі чемпіонату України. Нагадаємо, що товариська зустріч між збірними Азербайджану та Іспанії відбудеться дев"ятого червня на стадіоні "Тофік Бахрамов".

За матеріалами Террикон, azerisport

Зараз ви читаєте новину «Українські арбітри судитимуть матч збірної Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути