четвер, 02 лютого 2017 18:40

Українська переможниця Australian Open. Життя за межами корту
15

Юна українка, 14-річна киянка Марта Костюк виграла юніорський Australian Open, обігравши в фіналі швейцарку Ребеку Масарову.

Костюк - перша українка, якій вдалося виграти Відкритий чемпіонат Австралії. До неї в юніорських турнірах Великого шолома перемагали Катерина Бондаренко (Вімблдон - 2004) і Еліна Світоліна (Ролан Гаррос-2010).

Марта - тенісистка в другому поколінні. Її мама, Таліна Костюк, була піонером українського професійного тенісу на зорі Незалежності. Зі спортом також пов'язаний батько дівчини Олег Костюк, трохи грала в теніс і старша сестра Марія.

Марта, за її словами, планує грати тільки турніри Великого Шолома: Ролан Гаррос, можливо, Вімблдон, і US Open. У юних тенісистів є обмеження на виступи в дорослих турнірах. У Марти залишилося сім або вісім до дня народження. Отже вона не планує грати професійні турніри в цей час.

Через величезний обсяг тренувань дівчині доводиться ходити в спеціальну школу для спортсменів. Робить уроки вдома і два рази в рік здає тести по кожному з них. За її словами, їй це не дуже важко.

А поки пропонуємо подивитися фотографії з особистого Instagram спортсменки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Марта Костюк завжди підкреслює, що вона українка" - експерт про чемпіонку Australian Open

Зараз ви читаєте новину «Українська переможниця Australian Open. Життя за межами корту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути