Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2014 11:48

Українка Черепаха встановила рекорд Гіннеса в гирьовому спорті
2

Фото: sportonline.ua

Заслужений майстер спорту України з гирьового спорту Любов Черепаха вписала своє ім'я в книгу рекордів Гіннеса.

Спортсменка отримала пропозицію від Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту зробити спробу побити рекорд Гіннесса, встановлений 7 червня в російському Архангельську полькою Анною Левандівською у гирьовому марафоні (60 хвилин на помості) з гирею в 10 кг.

Левандовська зуміла за 60 хвилин вирвати 10-кілограмову гирю 1305 разів, що в простому арифметичному підрахунку дає загальна вага в 13 тонн 50 кілограмів.

Любов Черепаха скористалася запрошенням ректора Архангельського Міжнародного інституту управління, аматора гирьового спорту Росії Анатолія Єжова.

О 15.00 за Києвом судді та журі зафіксували нове світове досягнення в гирьовому марафоні з довільною зміною рук у вправі ривок і вагою снаряда 10 кг. Любов Черепаха перевершила Анну Левандовську на 129 (!) ривків, або на 1 290 кг.

Новий рекорд Гіннеса, і перший у кар'єрі знаменитої спортсменки, встановлений Любов'ю Черепахою, на сьогодні становить 1434 ривки 10-кілограмової гирі за 60 хвилин (14 тонн 340 кілограмів).

Таким чином, до своїх трьох абсолютних рекордів Світу, двом абсолютним рекордам Європи, двадцяти (!) Рекордам України, Любов Черепаха додала і рекорд Гіннесса.

Зараз ви читаєте новину «Українка Черепаха встановила рекорд Гіннеса в гирьовому спорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути