субота, 13 серпня 2011 16:13

Україна та Польща святкують 300 днів до Євро-2012

Україна та Польща святкують 300 днів до Євро-2012

13 серпня організатори чемпіонату Європи з футболу 2012 року Україна та Польща відзначають чергову символічну дату – 300 днів до старту турніру. В містах майбутньої першості відбудуться святкові заходи, які популяризуватимуть Євро серед мешканців приймаючих країн.

У Харкові відбудеться хореографічне шоу "Енергія футболу". Рухома композиція у вигляді футбольного м'яча за участю бронзових призерів цьогорічного всеукраїнського конкурсу "Майданс" відтворить тактику гри № 1 у світі. На додачу, пропагувати підготовку міста до Євро буде міжнародний футбольний турнір між містами-побратимами Харкова, який відбудеться 15-20 серпня. Передбачається участь 8 українських, російських, польських та молдавських команд.

В той же час у Донецьку протягом усього святкового вечора триватиме яскрава шоу-програма – виступи ляльок-велетнів. Після завершення для всіх бажаючих пройдуть конкурси з безкоштовною роздачею морозива і сувенірів для всіх учасників.

На початок червня, за рік до старту турніру, УЄФА оцінив ступінь готовності країни в 80%. І президент спілки Мішель Платіні, і генсек організації Джанні Інфантіно визнають, що нема жодного критичного об'єкту. Такої ж думки й українські функціонери.

"В Україні не існує жодних ризиків у підготовці. На сьогодні у нас немає жодного об'єкту, який міг би поставити під сумнів проведення Євро в Україні", – заявив нещодавно Віце-прем'єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

За час, що залишився до старту турніру, Україні необхідно закінчити підготовку всіх необхідних інфраструктурних об'єктів, а також налагодити їх операційну діяльність. Протягом 2010-го року Україна наздогнала графіки виконання робіт на ключових об'єктах, чим довела свою спроможність організувати та провести на найвищому рівні футбольне свято. Країна утримує максимальні темпи підготовки, яка наближається до свого логічного завершення.

Що необхідно зробити на останні 300 днів? Ми стоїмо на порозі найголовніших подій. Адже восени, крім двох арен, готуються до здачі в експлуатацію головні авіатранспортні об'єкти. Донецьк спочатку запустить нову злітно-посадкову смугу (жовтень 2011-го), а в грудні відкриє новий термінал. Львів у листопаді здасть термінал, а в грудні 2011-го – перон.

Київ відкриє новий термінал "D" також у листопаді. Харків, який запустив новий аеровокзал ще в серпні минулого року, планує в листопаді здати аеродиспетчерську вежу, а в грудні – запустити нову ЗПС. Наступний етап – операційний запуск всіх об'єктів. На все про все у нас – золотих 300 днів.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Польща святкують 300 днів до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути