пʼятниця, 15 травня 2015 13:06

Україна обійшла Росію в цьогорічній таблиці коефіцієнтів УЄФА

Окрім інших здобутків, учорашньою перемогою в півфіналі Ліги Європи футбольний клуб "Дніпро" вивів Україну на шосте місце за кількістю здобутих коефіцієнтів у сезоні 2014/2015 року, - повідомляє Gazeta.ua.

Попереду, за підсумком цього періоду, послідовно тільки Іспанія, Італія, Німеччина, Англія та Франція. Потенціал іще поповнити очками цьогорічний здобуток, крім нас, мають тільки перші дві, позаяк команди інших країн уже припинили участь у турнірах під егідою Унії Європейських Футбольних Асоціацій.

Загальний же рейтинг країн вираховується за підсумками п'яти останніх сезонів. Сумарно Україна зараз восьма. Дотепер це давало право заявляти в наступний сезон єврокубків 6 команд, однак через зміну правил тепер з цієї позиції українська футбольна асоціація делегує тільки 5 представників. З огляду на те, що п'ятий та шостий учасник від України все одно, як правило, щороку тягнув донизу загальний рейтинг країни, така реформа може позитивно вплинути на майбутні місця України в заліку.

  Таблиця застаріла на 1 тур, однак відображає, яка з команд скільки внесла в показник країни. Дані з champion.com.ua
Таблиця застаріла на 1 тур, однак відображає, яка з команд скільки внесла в показник країни. Дані з champion.com.ua

Після вчорашнього вечора верхівка рейтингу виглядає так:

 

Повна й оперативно поновлювана таблиця 54 країн-учасниць УЄФА.

Зустрічі на стадії півфіналу традиційно транслюють у багатьох країнах. Коментатори польського показу вчора підмітили цікаву річ: "Як новачка "Дніпра" для себе, починаючи з групового турніру, хотіли в суперники всі команди. Проте всіх, хто зійшовся в спарингу, український клуб лишив позаду. Тепер, напевно, ці ватаги бажали б іншого жеребу".

Що цікаво, польські голоси за кадром тільки в другому таймі двічі нагадували, що це змагаються команди за право приїхати на фінал у Варшаву. Також наголошували, що тренер дніпрян Мирон Маркевич знає польську мову.

Якщо глянути саме на шлях дніпропетровської команди, то починаючи з розіграшу плей-оф за вихід у групу, "Дніпро" зустрічався з вісьмома командами. В шістнадцяти іграх здобув ​7 перемог, 5 нічиїх і 4​ рази поступився з загальним співвідношенням забитих і пропущених м'ячів 15 до 10. Згадаймо, кого зумів пройти:

Хайдук (Спліт, Хорватія) 2:1 і 0:0
Інтернаціоналє (Мілан, Італія) 0:1 і 1:2
Сент Етьєн (Сент Етьєн, Франція) 0:0 і 1:0
Карабах (Аґдам, Азербайджан) 0:1 і 2:1
​​Олімпіакос (Пірея, Греція) 2:0 і 2:2
​Аякс (Амстердам, Нідерланди) 1:0 і 1:2
Брюґґе (Брюґґе, Бельгія) 0:0 і 1:0
Наполі (Неаполь, Італія) 1:1 і 1:0​

​Попереду тільки одна гра, фінальна. 27 травня в Варшаві українці зійдуться з іспанською "Севільєю"​.

І якщо "Дніпро" таки виграє Лігу Європи, але при цьому в українській першості розміститься нижче другого місця, то вперше в історії наступного року Україна, першою з пострадянських держав, матиме трьох представників у найпрестижнішому клубному змаганні - Лізі Чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Україна обійшла Росію в цьогорічній таблиці коефіцієнтів УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути