понеділок, 04 березня 2013 10:13

У Швейцарії на референдумі проголосували проти Олімпіади-2022

У Швейцарії на референдумі проголосували проти Олімпіади-2022

Жителі швейцарського кантону Граубюнден на референдумі в неділю висловилися проти проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в одному з міст регіону - Санкт-Моріці або Давосі. За проголосували лише жителі самих Санкт-Моріца і Давоса.

На референдумі жителям кантону пропонувалося відповісти на питання, чи згодні вони з тим, що 300 мільйонів швейцарських франків (320 мільйонів доларів) з фінансового резерву кантону будуть витрачені на організацію Олімпійських ігор. Більше половини тих, що голосували (54%) скептично поставилися до подібних витрат.

За проголосували лише жителі самих Санкт-Моріца і Давосу, але це думка не має ваги без схвалення ідеї більшістю населення всього кантону.

За оцінками експертів, доходи від проведення ігор склали б 1,5 мільярда швейцарських франків. Однак у підсумку взяла гору точка зору "зелених", які, як говорили, побоювалися, що проведення Олімпіади негативно позначиться на екологічній ситуації в регіоні і непоправним чином зіпсує краєвид кантону.

За подання заявки виступав кантональний уряд і парламент, бізнес-кола і представники туристичної сфери, які очікували напливу інвесторів і туристів.

На позицію місцевих жителів не вплинула навіть думка президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жака Рогге, який тиждень тому назвав Швейцарію з її чудовими гірськими краєвидами і розвиненою інфраструктурою явним фаворитом олімпійської гонки. До цього країна вже приймала гри в 1928 і 1948 роках і обидва рази вони проходили в Санкт-Моріці.

Міжнародний олімпійський комітет визначить господаря Олімпійських ігор 2022 року на сесії в столиці Малайзії Куала-Лумпурі в 2015 році. Серед можливих кандидатів називаються німецький Мюнхен, норвезький Осло, іспанська Барселона, український Львів і польський Краків.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії на референдумі проголосували проти Олімпіади-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути