середа, 18 квітня 2018 11:15

У Росії розповіли, чи забезпечать комфорт борцям збірної України

У Росії розповіли, чи забезпечать комфорт борцям збірної України
Запроданець з Росії прокоментував приїзд українських борців. Фото: ЦСКА

Українська збірна з боротьби вирішила поїхати на чемпіонат Європи в Росії, незважаючи на заборону Міністерства спорту.

Голова Російської федерації спортивної боротьби Михайло Маміашвілі розповів, чи створять збірній України комфортні умови під час перебування на чемпіонаті Європи в російському Каспійську.

"Вважаю правильним рішення Української асоціації боротьби брати участь у чемпіонаті Європи. У разі неучасті існують санкції. Наскільки я знаю, українські державні структури відмовилися фінансувати цю поїздку. Швидше за все, це ляже на плечі Федерації асоціацій боротьби України.

Також, як і для всіх інших, ми зробимо прибування збірної України максимально комфортним. Будуть створені всі умови для того, щоб спортсмени проявили свої найкращі якості. Якщо так складеться, то і прапор буде, і гімн країни прозвучить під оплески вдячних глядачів.

Російський глядач, особливо Північного Кавказу, дуже вдячний за справжню, вольову боротьбу. Він завжди віддасть оцінку на користь переможця і підтримає того, хто програв. Я переконаний, що ніякого політичного нальоту на цьому чемпіонаті Європи немає і бути не може. Спорт повинен бути поза політикою і вище цього.

Не потрібно забувати нашу загальну історію, в тому числі і спортивну, борцівську. Ми разом створювали радянську школу боротьби. Спадщина, що залишилась, дає можливість домінувати і українським борцям, і російським. Так що ми будемо раді бачити наших добрих давніх друзів у себе", - цитують Маміашвілі російські ЗМІ.

Відзначимо, що олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби 1988 року Михайла Маміашвілі є уродженцем Конотопа. Мер Конотопа Артем Семеніхін так про нього висловився: "Михайло Маміашвілі - це людина, яка народилася в Конотопі, але перетворилася з нашої гордості в нашу ганьбу. Це людина, яка першою привітала Гобліна Аксьонова з анексією Криму, це людина, яка зараз чітко відстоює у всіх засобах масової інформації в цьому світі ідею так званого повернення Криму в лоно Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойкот російських турнірів: які змагання пройдуть без українців

Зараз ви читаєте новину «У Росії розповіли, чи забезпечать комфорт борцям збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути