пʼятниця, 06 листопада 2015 13:56

"У нього немає вибору, він заплатить": як Бензема опинився у в'язниці?

Сайт Sports.ru розбирається, як форвард "Реала" Карім Бензема вплутався у скандал з шантажем Матьє Вальбуена.

 

Що трапилося?

Бензема був затриманий в середу вранці у зв'язку з розслідуванням справи про шантаж Матьє Вальбуена інтимним відео. Також були заарештовані троє чоловіків, які займалися вимаганням, серед них передбачуваний організатор - 39-річний громадянин Франції на ім'я Аксель, який близько знайомий з футбольними агентами, які працюють у Марселі.

За даними слідства, Аксель і два його спільника вимагали від Вальбуена 150 тисяч євро за відеозапис, в іншому випадку вони погрожували опублікувати ролик в інтернеті.

Бензема не вважається ні замовником, ні організатором - передбачається, що злочинці зв'язалися з ним через спільних знайомих, щоб він допоміг отримати гроші від Вальбуена. Є дві версії того, чим насправді займався форвард "Реала". Перша - під час жовтневих матчів збірної Франції Карім всіляко тиснув на півзахисника. Друга версія - він не підтримував злочинців, але по-дружньому радив Вальбуена заплатити, щоб все це закінчилося якомога швидше.

Як вдалося з'ясувати французькому телеканалу M6, слідство схиляється до першої версії. Відзначається, що поліцейські отримали доступ до записів деяких телефонних розмов Бензема. В одній із розмов Карім нібито сказав: "Не переживай. У нього немає вибору. Я все до нього донесу. Він заплатить".

Що такого на цьому відео Вальбуена?

Точний зміст - таємниця. Відомо тільки те, що якийсь Аксель отримав доступ до старого телефону Вальбуена, де знайшов інтимне відео за участю молодої дівчини.

Чи визнав Бензема провину?

Ні.

Агентство AFP зазначає: у суді Бензема визнав, що мав відношення до цієї історії, але зазначив, що втрутився виключно на прохання друга дитинства, до якого звернулися троє підозрюваних. Карім сказав, що погодився допомогти другу вийти на Вальбуена, але навіть не думав створювати партнеру які-небудь проблеми.

Сільвен Кормьє, адвокат Бензема: "Карім вважає себе невинним і ні в чому не зізнавався. Мене дивує хід розслідування: поліція видає дезінформацію про те, що мій клієнт зізнався у шантажі. Дивно й те, що поліція не спромоглася допитати Вальбуена. Ми просто розлючені, навколо одні плітки".

Що вирішив суд?

Поки Бензема тільки пред'явлені звинувачення в співучасті в шантажі і участі в злочинному угрупованні. Також йому заборонено зустрічатися з Вальбуена.

Однак завдяки грамотній роботі адвоката Бензема вдалося уникнути підписки про невиїзд. Уже в четвер увечері форвард залишив Францію, провів індивідуальне тренування на базі "Реала" і зустрівся з президентом Флорентіно Пересом. За гратами француз провів трохи більше доби.

 

Що загрожує Бензема?

Якщо вина в шантажі буде доведена, то Каріму загрожуватиме позбавлення волі строком до 5 років і штраф у розмірі 75 тисяч євро.

Крім того, якщо найближчим часом звинувачення не будуть зняті, Бензема може втратити основні спонсорські контракти.

Що за скандал з наркотиками?

Найдивовижніша історія вчорашнього вечора: Бензема може бути причетний до гучної справи про незаконний обіг наркотиків, яка у Франції отримало назву Air Cocaine. Карім підозрюється в тому, що перебував у тісному контакті з людиною, яка оплачувала трансатлантичні рейси з Домінікани та Еквадору в Європу для перевезення кокаїну.

16 жовтня 2014 в рамках цієї справи були заарештовані 8 чоловік, які розвантажували 400 кг кокаїну. У будинку підозрюваного Алі Бушареба були знайдені фото з Бензема, а також підписані ним бутси.

"Я не в курсі цієї історії і ніколи не чув, щоб хто-небудь з оточення Бензема сів у в'язницю через торгівлю наркотиками. У Каріма 20 мільйонів підписників у Facebook, і будь-який божевільний фанат міг зробити кілька фото з ним. Але з цього ж не випливає, що вони ще якось пов'язані", - повідомив Карім Джазірі, агент Бензема.

Що з Вальбуена?

У четвер Матьє приїхав на базу "Ліона", але так і не вийшов на поле з основним складом. Також він скасував інтерв'ю з місцевим телеканалом і залишив базу в темних сонячних окулярах.

Найзагадковіша дія дня: Вальбуена змінив аватарку в Facebook, завантаживши спільне фото з Бензема. Невже це підтримка?

 
Зараз ви читаєте новину «"У нього немає вибору, він заплатить": як Бензема опинився у в'язниці?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути