вівторок, 10 листопада 2015 20:34

"У нас є всі шанси, щоб вийти на Євро-2017": "молодіжка" показала, як готується до матчів проти Шотландії та Північної Ірландії
8

Сергій Ковалець, наставник молодіжної збірної України

Нуль перемог. Нуль очок. Нуль забитих голів. Такий короткий зміст виступу молодіжної збірної України у відборі на Євро-2017. Команда Сергія Ковальця займає останнє місце у своїй групі після трьох зіграних матчів.

Вчора "молодіжка" розпочала підготовку до двох виїзних матчів кваліфікації. 12-го листопада синьо-жовті вирушать до Шотландії, де наступного дня зіграють проти шотландських однолітків.

На цьому мандри Великою Британією не завершаться і українці перебазуються до Північної Ірландії, де 17 листопада зіграють свій останній матч у цьому році. Сергій Іванович повезе на британські острови 23 гравці. Замість Івана Петряка, якого викликали у національну збірну України, склад "молодіжки" поповнив Андрій Блізніченко із "Дніпра".

Не дивлячись на складну ситуацію у групі збірники налаштовані дуже оптимістично. Хлопці приїхали у розташування збірної з хорошим настроєм і бажанням працювати.

Голкіпер "Шахтаря" Богдан Сарнавський відразу з автобуса взяв курс на поле. Зовсім скоро до нього приєднався півзахисник "Уфи" Олександр Зінченко.

"Дай хоч один м'яч. Всі собі забрав", - пожартував представник російської прем'єр-ліги.

Сарнавський від інтерв'ю журналістам відмовляється. Причина дуже серйозна.

"Дав кілька інтерв'ю і перестав грати. Краще зараз помовчу", - пояснює воротар "Шахтаря".

Участь у тренуванні не взяли Хльобас та Лучкевич. Обидва футболісти залишилися у готелі через температуру.

"У збірну всі завжди приїжджають у хорошому настрої - забуваємо всі клубні справи і налаштовуємося на матчі "молодіжки". Ми всі дуже раді один одного бачити. Сподіваємось показати не тільки хорошу гру, але й здобути позитивний результат. Зробимо для цього все можливе, - обіцяє захисник маріупольського "Іллічівця" Ігор Дуць. - Не все втрачено - у нас ще є всі шанси, щоб вийти на Євро-2017. Ми сповнені ентузіазму і налаштовані на перемоги.

Сьогодні ми зібралися і вже встигли проаналізувати наш матч з французами. Тренер вказав нам на помилки. А із завтрашнього дня будемо вивчати найближчих суперників — Шотландію та Північну Ірландію.

У цих матчах буде дуже багато боротьби — вгорі та внизу. Важливо не програти її і реалізувати свої моменти, які в нас виникатимуть. Думаю, їх буде небагато. Кому вдасться їх завершити успіхом, той і виграє матч. Потрібно зіграти дуже сконцентровано.

Після поразок від Ісландії та Франції залишився негативний осад. Але в домашньому матчі проти ісландців ми виглядали дуже добре. Нам просто не пощастило забити гол. Що стосується виїзного поєдинку проти французів, то ми грали дуже компактно, виконували установку тренера, але не дотерпіли і пропустили гол. Після пропущеного м'яча нам вже не вдалося відновити свою гру і відігратися. Хоча у плані організації гри та структури все було більш-менш нормально", - каже Дуць.

Останнім часом у пресі почастішали новини про можливу відставку Ковальця і призначення на його місце Олександра Головка. Контракт Сергія Івановича з ФФУ завершується у грудні цього року.

"Це тренерська робота. Але важливо те, що ми хочемо бачити під результатом. Підсумки будемо підводити потім. У нас ще два важливих поєдинки, - каже Ковалець. - Шотландія та Північна Ірландія — це хороші команди. Всі ми знаємо, що таке британський футбол.

У складі наших суперників багато сильних високих футболістів, а у грі завжди багато боротьби. Після трьох зіграних матчів результатом ми незадоволені. Але по самовіддачі та за моментами хлопці виглядали на високому рівні. У нас виходило все, крім забитих м'ячів.

Проти Шотландії і Північної Ірландії важливо не програти боротьбу. Постараємся взяти м'яч під свій контроль і будемо намагатися диктувати свою гру".

Нагадаємо, що вчора національна збірна України також розпочала підготовку до матчів плей-оф відбору на Євро-2016 проти Словенії.

Зараз ви читаєте новину «"У нас є всі шанси, щоб вийти на Євро-2017": "молодіжка" показала, як готується до матчів проти Шотландії та Північної Ірландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути