вівторок, 10 листопада 2015 14:44

"Головне - вдома зіграти на нуль": збірна України розпочала підготовку до Словенії
8

Денис Бойко, голкіпер збірної України

П'ятов, Ярмоленко, Федецький, Гладкий, Ротань та Коноплянка. Всі ці футболісти були відсутні на відкритому тренуванні збірної України. Вчора національна команда розпочала підготовку до плей-оф відбору на Євро-2016. Вже у суботу, 14 листопада, синьо-жовті у Львові зіграють перший стиковий поєдинок проти Словенії. Матч-відповідь - 17 листопада у Маріборі.

Руслан Ротань залишив розташування збірної. Лікарі діагностували у півзахисника надрив задньої поверхні стегна. У матчі Ліги Європи проти "Сент-Етьєна" футболіст грав на уколах. Команді доведеться грати зі словенцями без цього досвідченого гравця.

У нападника "Шахтаря" Олександра Гладкого виявили забій лівого гомілкостопа. Захисник "Дніпра" Артем Федецький пройшов мануальну терапію спини. Сьогодні футболіст повинен відновити тренування у загальній групі. У голкіпера Андрія П'ятова діагностували запалення зв'язок на коліні, але до матчів воротар "Шахтаря" має відновитися.

Не тренувалися двоє наших найнебезпечніших гравців. Андрій Ярмоленко отримав день відпочинку після матчу проти "Сталі", а Євген Коноплянка, який напередодні відзначився двома результативними передачами і допоміг "Севільї" перемогти "Реал", прибув до Києва пізніше за інших.

"Він ще не заробив на особистий літак", - пожартував з цього приводу наставник збірної України Михайло Фоменко.

Викликати нових гравців тренерський штаб поки не планує.

"Дай Бог, щоб у нас не було більше кадрових втрат, - Михайло Іванович для певності стукає по дереву, - Ми викликали 26 гравців на збір. Але якщо виникне така необхідність, то у нас є запасні варіанти".

Невідомо чи таким варіантом є нападник казанського "Рубіна" Марко Девич, який не так давно відзначився голом у ворота "Ліверпуля" у Лізі Європи. Фоменко на всі спроби журналістів вивідати якусь інформацію, відповідає так: "Без коментарів".

Разом з наставником на прес-конференцію прийшов дебютант Іван Петряк із луганської "Зорі". Коли збірні України та Словенії грали у стикових матчах за Євро-2000, півзахиснику було всього чотири роки.

"Дивився ті матчі у записі, - каже Петряк. - Я все про них знаю".

Для капітана та рекордсмена збірної України Анатолія Тимощука це вже не перший плей-оф.

"І всі я програв, - сумно жартує футболіст. - Головне, не пропустити у домашньому матчі. У нас достатньо кваліфікації у гравців нападу, щоб забити будь-якому воротареві. Сподіваюсь так і буде".

Перші півгодини тренування були відкритими для журналістів. Бойко, Хачеріді, Селезньов, Гармаш, Рибалка (грали в неділю) та Тимощук (важкий переліт з Казахстану), працювали у полегшеному режимі - пробіжка. Решта - розминка, гра у квадрат та двосторонка з чотирма маленькими воротами.

13 листопада збірна України проведе ще одне відкрите тренування. Цього разу вже на "Арені-Львів" напередодні зустрічі зі Словенією.

Зараз ви читаєте новину «"Головне - вдома зіграти на нуль": збірна України розпочала підготовку до Словенії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути