вівторок, 10 вересня 2013 12:59

"У Мессі хвороба, на яку страждали Ньютон і Ейнштейн" - екс- форвард "Барселони"

"У Мессі хвороба, на яку страждали Ньютон і Ейнштейн" - екс- форвард "Барселони"
Мессі страждає на легку форму аутизму. Фото: time-football.com

Легендарний екс -форвард "Барселони" і збірної Бразилії Ромаріо розповів про те, що Ліонель Мессі страждає на легку форму аутизму.

"Ви, хлопці, знаєте, що Мессі страждає на синдром Аспергера? Це легка форма аутизму, що дала йому дар уваги і концентрації (на футболі - Ред.). Ньютон і Ейнштейн теж в якійсь мірі страждали на аутизм. Сподіваюся, Мессі впорається з щоденними труднощами і буде продовжувати демонструвати цей красивий футбол", - написав Ромаріо у своєму обліковому записі в одній із соціальних мереж.

Зазначимо, що синдром Аспергера - одне з п'яти загальних порушень розвитку, що характеризується серйозними труднощами в соціальній взаємодії, а також обмеженим, стереотипним, повторюваним репертуаром інтересів і занять.

Від аутизму він відрізняється насамперед тим, що мовні і когнітивні здібності в цілому залишаються збереженими. Синдром часто характеризується також вираженою незграбністю.

Нагадаємо, що Ромаріо у складі "Барселони" двічі вигравав чемпіонат Іспанії і після перемоги на чемпіонаті світу 1994 року був визнаний гравцем року.

Зараз ви читаєте новину «"У Мессі хвороба, на яку страждали Ньютон і Ейнштейн" - екс- форвард "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути