пʼятниця, 18 квітня 2014 15:47

У Києві пройде благодійний забіг пам'яті героїв Небесної сотні
12

Фото: Ірина Козюпа

27 квітня, у неділю, у Києві пройде п'ятий Міжнародний марафон. Початок заходу о 9.00. Орієнтовно він триватиме до 15:00. У цей час будуть перекриті деякі вулиці та мости у столиці України.

Марафон стартує на Контрактовій площі. Цього року проводяться такі забіги: 5 км, 10 км, півмарафон (21 км), марафон (42 км), естафета (3х10 км + 1х12). Бігунам від 7 до 14 років пропонують дистанції на 300 м і 1000 метрів.

Відзначимо, що забіг на 5 км присвячений пам'яті загиблих героїв Небесної сотні. Він є благодійним. Цю дистанцію бігтиме фронтмен фолк-рок-групи "Kozak System" Іван Леньо та інші віпи.

Призовий фонд марафону у цьому році склав 40 тисяч гривень. Девіз заходу: "Київський марафон — біг для твого життя".

Для участі у заході вже зареєструвались більше, як 3 тисячі учасників з 32 країн світу.

"Очікуємо на 3,5 тисячі бігунів, - каже генеральний менеджер Київського марафону Дмитро Черніцький. - Всі охочі можуть приєднатися до заходу і обрати собі дистанцію. Марафон може стати сімейним відпочинком на вихідні. Наприклад, мама біжить 5 км, тато — 21 км, а діти — 300 чи тисячу метрів".

"З кожним днем ми все активніше будемо звертати увагу на масовий та аматорський спорт, - каже Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов. - Це наш пріоритет і потреба суспільства. Ми будемо підтримувати всіх, хто закладає подібні ініціативи. Ми хочемо, щоб у нас проходило більше подібних заходів і молодь думала про спорт".

У 2014 році траса марафону отримала сертифікат AIMS (Асоціації міжнародних марафонів і пробігів). Всі учасники Київського забігу зможуть виконати нормативи від 3 юнацького до майстра спорту міжнародного класу.

"З Контрактової площі ми плавно біжимо по Сагайдачного, - розповідає про маршрут Віктор Грінюк, президент Федерації легкої атлетики м. Києва, голова фракції "Спортивний Київ". - Далі по Набережно-рибальській біжимо до Московського мосту, там початок проспекту Ватутіна.

Після Райдужної і проспекту Визволителів вибігаємо на Броварський, перетинаємо міст Метро і дивимося на красиві пейзажі Києві з лівого берега на правий. По Набережному шосе добігаємо до фінішу.

Вся дистанція закрита, не буде повторів. Всі учасники бігтимуть з чіпами. Ліміт часу - шість годин. Переможець бігтиме приблизно 2,20 чи 2,15".

Світовий рекорд у чоловічому марафоні — 2:03.23.

Список перекритих вулиць та мостів:

Контрактова площа

вулиця Сагайдачного

Набережно-рибальська вулиця

Московський міст

проспект Генерала Ватутіна (початок)

вулиця Райдужна

проспект Визволителів

Броварський проспект

міст Метро

Набережне шосе (від моста Метро в напрямку центра)

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде благодійний забіг пам'яті героїв Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути