вівторок, 02 квітня 2013 13:20

У Києві з'явиться Алея олімпійської слави

У Києві з'явиться Алея олімпійської слави
"Країна має знати своїх героїв" - Сергій Бубка ФОТО: noc-ukr.org

У столиці між стадіоном "Динамо" та Маріїнським парком буде облаштовано Алею олімпійської слави, відкриття якої заплановано 24 – 25 травня. Саме в ці дні буде святкуватися 100-річчя створення Київського олімпійського комітету і проведення в Києві І Російської олімпіади.

Ініціатором створення Алеї виступили Національний олімпійський комітет України та Київська міська державна адміністрація. Днями з цього приводу відбулася виїзна нарада під головуванням президента НОК України Сергія Бубки та заступника голови КМДА Віктора Коржа.

На Алеї заплановано розміщення стели українських призерів та чемпіонів Олімпійських ігор, пам'ятний знак створення Міжнародного Олімпійського Комітету та одного із його засновників – нашого співвітчизника Олексія Бутовського.

Одним з перших тут з'явиться пам'ятник семиразовому олімпійському чемпіону зі спортивної гімнастики Борису Шахліну. А пізніше на Алеї знайдуть своє місце пам'ятники й іншим видатним постатям сучасного олімпізму, зокрема колишньому президенту МОК Хуану Антоніо Самаранчу.

"Країна має знати своїх героїв, і на їхньому прикладі ми повинні виховувати здорову націю, - підкреслює Сергій Бубка. – Україна має багаті спортивні традиції, з якими, завдяки вдалому розташуванню Алеї – в центрі міста, зможе ознайомитися кожен охочий. Алея стане місцем проведення різноманітних церемоній та заходів, де постійно буде витати дух олімпізму. Разом з тим, це місце, де можна зміцнити своє здоров'я, адже паркова зона ідеально підходить для занять спортом. Ми вдячні міській владі, зокрема Олександру Попову, за підтримку олімпійського руху й допомогу в реалізації цього проекту".

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явиться Алея олімпійської слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути