четвер, 19 січня 2017 14:13

У ФІФА придумали 10 способів поліпшити футбол

У ФІФА придумали 10 способів поліпшити футбол
Марко ван Бастен. Фото: ap.org

ФІФА не має наміру обмежитися лише розширенням числа учасників Кубка світу до 48 команд. Технічний директор організації Марко ван Бастен запропонував кілька змін в правила футболу. Їхня мета - зробити футбол краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розширення ФІФА Кубка світу - безумовний виграш для України" - Грачов

Пропозиції ван Бастена наступні.

1. Скасування офсайду

Футбол зараз схожий на гандбол, де лінія захисту стає все щільнішою, як стіна. Без офсайду захисникам буде діяти складніше.

Пропозиція дуже суперечлива, і вже викликала чимало дискусій, однак, як вважає Марко, "скасування правила офсайду не зашкодила хокею на траві, ось і в футболі команди пристосуються".

2. Тимчасові штрафи замість карток

Грати 10 проти 11 або, тим більше, 8 проти 9, дуже складно. Зважаючи на це, ван Бастен пропонує переглянути систему штрафів. Замість вилучень і жовтих карток, гравці будуть поза грою 5 або 10 хвилин, в залежності від порушення.

3. Буліти замість додаткового часу

Замість двох таймів по 15 хвилин, у кожної команди буде по 5 спроб вразити ворота суперника. З 25-ти метрів гравець буде розганятися з м'ячем, і йти на ворота. Якщо протягом 8 секунд гравець не завершить дію, то суддя завершує епізод. Подібне вже застосовувалося в MLS.

4. Ефективність в кінці матчів

В кінці матчів багато команд хочуть більше часу приділяють замінам, тягнуть час. В останні 10 хвилин гри повинно рахуватися тільки чистий ігровий час, як в NHL і NBA.

5. Зворотні заміни

Таке нововведення планується лише для молодіжних Ліг. Арбітри мають стежити за тим, хто перебуває на поле.

6. Більше трьох замін

Одна або дві додаткові заміни, крім наявних трьох. Ці заміни не повинні міняти хід гри.

7. Тільки капітан може говорити з суддею

У регбі тільки капітан може спілкуватися з суддею. Подібне пропонується ввести в футболі, щоб запобігти масовим протистояння на полі.

8. Ліміт фолів

На думку Марко ван Бастена, потрібно прагнути до більшої чистоти гри. Згідно міркувань голландця, захисників слід обмежити можливістю зробити не більше п'яти фолів за матч. Ті, хто перевищить це кількість, повинні вилучатися з поля. Знову-таки, аналогія з НБА.

9. Скорочення складів для різних вікових груп

Юнаки або ветерани можуть грати 8 на 8 на поле менших розмірів. Так гравці зможуть діяти ефективніше і отримувати більше задоволення від гри.

10. Менше матчів у сезоні

Все більше матчів проходить за сезон, але потрібно їх кількість скоротити, щоб було більше якісних зустрічей. Якщо зараз футболісти змушені грати по 75 матчів за сезон, то, на думку ван Бастена, потрібно це число скоротити до 50 ігор, щоб гравці могли підходити в хорошій формі до літніх міжнародних турнірів.

Зараз ви читаєте новину «У ФІФА придумали 10 способів поліпшити футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути