пʼятниця, 29 січня 2016 08:00

У Білорусі ледь не пересварилися через меморіальну дошку Белькевича
17

Фото: people.onliner.by

У середу, 27 січня, на 34-му будинку столичної вулиці Енгельса увічнили пам'ять одного з найкращих спортсменів в історії Білорусі. Валентин Белькевич виступав за мінське і київське "Динамо", а також національну збірну Білорусі.

Футболіста не стало 1 серпня 2014-го року - у нього відірвався тромб. Меморіальна плита з'явилася на фасаді будинку, в якому пройшло дитинство Белькевича. Щоправда, напередодні тема фінансування проекту викликала заочні пересуди.

Станом на 18 січня було зібрано 68 мільйонів рублів. Це половина необхідної суми.

"Зараз ми знаходимося в незручному становищі. Дошка є, місце є, а гроші ще не перераховано, - говорив в інтерв'ю газеті "Прессбол" батько Белькевича. - З цього приводу була зустріч із керівництвом мінського "Динамо". Але, як кажуть, де багато шуму, там мало результату. Спочатку запевняли, ніби допоможуть, а потім, коли вже безпосередньо дійшло до справи, - нічого".

Потрібний залишок у підсумку зібрали за тиждень. Батько Валентина в черговому коментарі подякував БАТЕ і окремим представникам футбольного співтовариства. Після виступив і власник раніше згаданого мінського "Динамо", який висловив своє невдоволення газетою і ситуацією.

"Я не буду називати суму, яку ми пожертвували на цю справу. Приходить батько й каже: "Дайте грошей"... Я не хочу опускатися в усі ці нюанси. Ми виділили певну суму грошей. Щось пішло на пам'ятник, а щось на дошку" - заявив Юрій Чиж, додавши, що переживе такий удар по репутації клубу.

Так чи інакше, відкриття відбулося. На церемонії зібралися родичі, друзі та колеги гравця, а також представники футбольного співтовариства Білорусі та вболівальники. Вийшло більше сотні людей.

Валентин Белькевич був п'ятиразовим чемпіоном Білорусі та восьмиразовим чемпіоном України. Визнавався найкращим футболістом Білорусі. Виступав у півфіналі Ліги чемпіонів. Валентину був 41 рік, коли він помер.

29 січня в мінському футбольному манежі відбудеться матч пам'яті Белькевича. Гра розпочнеться о 16:45. У ній візьмуть участь представники мінського і київського "Динамо", а також національної збірної Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі ледь не пересварилися через меморіальну дошку Белькевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути