субота, 27 квітня 2013 11:13

Тренер українських біатлоністок працюватиме з росіянками

Тренер українських біатлоністок працюватиме з росіянками
Під керівництвом Королькевича результати українських біатлоністок значно покращилися ФОТО: hotsport.ua

Тренер збірної України з біатлону Володимир Королькевич з нового сезону буде тренувати російських спортсменок. Королькевич прийшов у збірну України в 2012 році і результати наших дівчат одразу покращилися - як результат 5 медалей чемпіонату світу і дві біатлоністки у десятці загального заліку Кубка світу.

У Росії контракт з фахівцем, який працював зі збірними Словенії та України, підписаний строком на один рік. Минулий сезон Королькевич працював з жіночою збірною України, яка завоювала на чемпіонаті світу-2013 в Нове-Место п'ять медалей.

"Королькевича в нашій країні добре знають - наскільки мені відомо, він уже не вперше отримує запрошення працювати з російською командою. Раніше особисті обставини не дозволяли йому прийняти пропозицію, а цього разу він не був пов'язаний жодними зобов'язаннями і повідомив, що готовий працювати в нашій команді.

З таким потужним тренерським штабом ми готові реалізувати ідею двох напрямків підготовки в одній команді", - цитує старшого тренера жіночої збірної Росії Олександра Селіфонова сайт СБР.

Нагадаємо, що в лютому, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, даючи інтерв'ю заявив, що у тренерів немає контрактів:

"Наші домовленості скріплені потиском руки - у нас немає навіть контракту підписаного. Я завжди так роблю, по-людськи. Він мене попросив: мені вже чимало років, можна я пропрацюю хоча б до Олімпіади? І щоб його не звільняли, якщо відразу не буде результату. Він мені говорив, що нікуди не перейде, що його все влаштовує - команда, умови.

Якщо вирішить піти - насильно тримати не будемо, але я сподіваюся, що йому подобається у нас. Ми надали йому свободу творчості, він зміг втілити свої ідеї в результат.

Коли ми домовлялися, він висунув умову, щоб його взяли не на один рік - людина не хотіла щороку бігати з місця на місце в пошуках роботи. А я відповідаю: так я і сам зацікавлений у стабільності", - розповідав Бринзак.

Зараз ви читаєте новину «Тренер українських біатлоністок працюватиме з росіянками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути