вівторок, 02 серпня 2016 23:00

Тайсон може використати усіх українських уболівальників

Тайсон може використати усіх українських уболівальників

Неоднозначне це питання – доцільність натуралізації футболістів для збірної України. Сам ще кілька років тому був за "тайсонів" та "марлосів" у синьо-жовтій формі. А тепер хочеться, щоб за національну команду грали тільки хлопці "з нашого двору".

Але те, що хочеться мені – то таке. Бо вирішую не я, а той, кому можна уже патентувати цей вислів. А він під час роботи головним тренером "Металіста" показав: головне – аби футболіст був кваліфікований і морочитися з ним, навчаючи азам гри, не довелося. І нинішній тренер нашої збірної – космополітичний, людина світу. З ким тільки у своїх закордонах не грав – хіба що з ескімосами.

І презирливо пхинькати начебто не варто. Бо навіть топ-команди не відмовляються від натуралізації. Добре – аргентинець Каморанезі принаймні мав італійську бабусю. А алжирець Зідан виріс у трущобах французького Марселя. Але яке відношення мав уродженець Бразилії Маркос Сенна до Іспанії? У 26 років тільки приїхав грати до тамтешньої примери, а у 32 став чемпіоном Європи за "Червону Фурію", стоячи стіною за Хаві, Іньєстою та Сілвою.

І збірна наша на Євро-2016 зіграла так, що розумієш: тільки гімн співати замало. Тим більше, до того, хто не співав, найменше претензій. Може, і не зробить нас Тайсон чемпіоном світу. Але ж доморощені зробили античемпіоном Європи.

Навіть не кажу щодо конкуренції Ярмоленку та Коноплянці. Дасть Бог, її створять у майбутньому свої Петряк чи Караваєв, Болбат або навіть Зінченко. Але ж чим приваблює новий тренер "Шахтаря"? Футболістів на нових позиціях намагається розкривати. І той же Тайсон цілком кваліфіковано може в центрі поля відіграти – там, де не потягнув, до речі, Коноплянка, коли тренером збірної був Маркевич.

Але зараз від вибору Тайсона залежить дещо більше, ніж посилення гри збірної на полі. Своїм рішенням Барселлос Фреда може дати вирішальний аргумент одному з двох таборів, прихильникам натуралізації чи тим, хто проти неї.

Дотримає футболіст слова, яке дав Маркевичу, відхилить пропозицію Бразилії – доведе, що можна мати справу не тільки з тим, хто на українці одружений, близьку нам мову розуміє і на ній говорить.

Забере назад слово, "зіскочить" - дасть ще один привід сказати про те, що вони тут гроші заробляють і чхати хотіли на країну.

Погано інше: у разі, якщо трапиться другий варіант, у всіх без винятку, тих, хто "за" і "проти", з'явиться відчуття, що їх використали.

Зараз ви читаєте новину «Тайсон може використати усіх українських уболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути