середа, 13 листопада 2013 16:51

"Стороженко завжди відчував себе як мінімум президентом" - Селюк

"Стороженко завжди відчував себе як мінімум президентом" - Селюк
Сергій Стороженко написав заяву про звільнення ФОТО: sport.segodnya.ua

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко написав заяву про звільнення.

"Я написав заяву про звільнення за власним бажанням у зв'язку із станом здоров'я", - сказав Стороженко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, заяву вже задоволено.

Відомий футбольний агент Дмитро Селюк вважає, що це правильне рішення.

"У ФФУ нарешті почалися хоч якісь зміни, - пише Селюк у своєму офіційному блозі на сайті "Трибуна". - Я не знаю, чи сам Стороженко став раптом таким совісним або йому підказали зверху, але рішення він у будь-якому випадку прийняв дуже правильне.

Людина, яка видала ліцензію клубу, який після цього жодного разу не виплатив зарплату і в підсумку збанкрутував, однозначно мала піти у відставку. На жаль, окрім як оперувати юридичною термінологією і посилатися на статті регламенту, Сергію Михайловичу похвалитися перед уболівальниками і футбольними людьми нічим. Від його відходу українському футболу стане тільки краще.

Стороженко завжди відчував себе як мінімум президентом, вважав, що "віце-президент" - це просто напис на табличці його кабінету. Своїх колег, типу Конькова він тому, м'яко кажучи, недолюблював. У цьому він дуже схожий на Куніцина, з яким у них хороші стосунки. Обидва сплять і бачать себе президентами. Не важливо чого - АР Крим, федерації футболу, чого завгодно. Від цього в обох відчуття недооціненості та образа на людей навколо.

Він запам'ятається нам, як людина, яка зрадила свого друга. Можна по різному ставитися до Григорія Суркіса, але ж це він зробив харківського прокурора віце-президентом ФФУ. Все, чого Стороженко домігся, всі його регалії, всі його ресурси - все це йому дав Суркіс, якого він у результаті продав за три копійки. Зі Стороженком це в підсумку зіграло злий жарт: всі розуміли, що людина, яка зрадила старого друга, при нагоді зрадить і нових.

Стороженко залишиться у нашій пам'яті людиною, яка сідала у літак у біло-блакитному одязі, а виходила у помаранчевому. Сергій Михайлович дуже добре нюхом відчував, в який колір йому треба переодягнутися зі зміною влади.

А ще була справа "Металіста" і "Карпат", в якій він намагається все звалити на Ярославського. Адже він і Суркіса не просто так зрадив.

Він заявляв, що "не хоче миритися з беззаконням", а потім видавав ліцензію "Таврії", в якій Семен Альтман отримував за паперами 14 тисяч гривень і по тисячі гривень отримували футболісти.

Останній акорд діяльності юриста Стороженка - це видача ліцензії "Арсеналу". Клубу, в якому навіть людина, що давала гроші, не знала, хто його господар.

Загалом, я сумніваюся, що у Стороженка заграла совість. Схиляюся, до того, що його попросили. Надто вже багато за його спиною того, що можна вважати як мінімум злочинною халатністю. Сукупність всього цього - зроблених помилок, ставлення до людей і дечого ще - призвела до його відходу.

Я дуже сподіваюся , що нинішній президент федерації розуміє: у ФФУ повно проблем і потрібно їх вирішувати. Тому що зараз там працює величезна кількість непрофесіоналів, які повинні нарешті почати відповідати за свої дії.

Якби Стороженко займався справою, а не літав на матчі "Металіста" з Ярославським, можливо, все не було б у нас так сумно, як зараз. Хоча б тому, що літати на матчі з власником якогось клубу віце-президент федерації не має морального права. І особливо тому, що у нього повно завдань, якими в цей час варто було б зайнятися," - пише Селюк.

Зараз ви читаєте новину «"Стороженко завжди відчував себе як мінімум президентом" - Селюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути