понеділок, 02 травня 2016 10:41

"Степаненку треба подумати про власну безпеку" - головне про матч "Шахтар" - "Динамо"

"Степаненку треба подумати про власну безпеку" - головне про матч "Шахтар" - "Динамо"

Учора відбулася гра, заради якої уже два роки проводять чемпіонат України з футболу. Донецький "Шахтар" у Львові "приймав" київське "Динамо" і переміг – 3:0. Найгірше – що якість футболу (агов, "Динамо"!) у поєдинках двох українських клубів падає щоразу і відвідуваність цих матчів, відповідно, також. На перший план виходять навколофутбольні речі.

Що сталося?

Наприкінці матчу "Шахтар" забив третій м'яч. Після цього Тарас Степаненко, капітан "Шахтаря" у цій грі, не побіг святкувати з партнерами успіх, а вирішив підійти до сектора з фанатами "Динамо", показати емблему клубу на своїй футболці і поцілувати її. Після цього повернувся на поле, отримав стусана від Віди, а Ярмоленко з усього розмаху вдарив партнера по збірній по ногах. На захист партнера кинулися запасні гравці донецького клубу. Особливо відзначився Кучер – ударив уже Ярмоленка. Підсумок: Ярмоленко, Кучер та Степаненко були вилучені з поля. А ще – тренер "Шахтаря" Луческу, який активно протестував проти рішень арбітра.

Як відреагували тренери?

Сергій Ребров, головний тренер "Динамо": вважаю, що Степаненко повів себе не зовсім правильно, який підбіг до трибуни з нашими уболівальниками і показав їм емблему "Шахтаря".

Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря": Степаненко не зробив нічого кримінального. Він просто поцілував емблему свого клубу. Мабуть, потрібно було завершити гру, щоб не дійшло до крові.

Як відреагували футболісти?

Тарас Степаненко, "Шахтар": я показав емблему "Шахтаря" вболівальникам, всі команди роблять це в дербі. Жодної неповаги до клубу "Динамо" або гравців, або уболівальників я не проявив. Я не сказав жодного поганого слова. Моя дружба з Андрієм Ярмоленком закінчилася. Людина просто-напросто могла зламати мені коліно.

Олександр Шовковський, "Динамо": вважаю, що Степаненку треба подумати про свою безпеку, оскільки він тепер мешкає у Києві. Не виключено, що уболівальники не пробачать йому такого роду дії.

Максим Малишев, "Шахтар": Ярмоленко не уміє програвати і б'є підступно

Євген Хачеріді, "Динамо": Ярмоленко вступився за наших уболівальників, імідж клубу. Степаненко та інші футболісти "Шахтаря" не мали права так себе поводити.

Віктор Коваленко, "Шахтар": Ярмоленко некрасиво себе повів. Можливо, якщо він вибачиться, далі все буде нормально.

Головний винуватець бійки у матчі "Шахтар" - "Динамо"?

Як відреагували журналісти?

Ігор Циганик, ведучий програми "Профутбол" на 2+2: вважаю, що Ярмоленко неправий. Але на його місці я би зробив так само. Ненавиджу спланованих провокацій. Не по чоловічому так робити

Артем Франков, головний редактор журналу "Футбол": бійку спровокував Степаненко, який підбіг до динамівських уболівальників і поцілував перед ними емблему "Шахтаря"

Олександр Гапоненко, головний редактор інтернет-порталу "football.24": дії Степаненка – провокація, але бити за таке по ногах... Ярмоленка дещо перемкнуло.

Як відреагували фанати "Динамо"?

"Ми не збираємося вибачати Степаненку таку відверту нахабність"

Чим це загрожує збірній?

Нічим. Хіба що Степаненко та Ярмоленко відмовляться грати в одній команді на Євро-2016 і поставлять ультиматум. Або – я, або – він. Це стане проблемою, бо Степаненко – основний і найкращий опорник збірної, навесні грає дуже сильно. Ярмоленко – попри те, що в міжнародних матчах не показує очікуваної гри, футболіст, якому немає альтернативи на правому фланзі атаки, один з головних творців перемоги у ключових матчах проти Словенії.

Поки що Андрій не дав коментарів. Упевнені: найближчим часом вони з'являться на одному з динамівських ресурсів. Там будуть вибачення перед усією футбольною громадськістю, легкій докір Степаненку і пропозиція Тарасу забути про цей епізод. Гравець "Шахтаря" охолоне, розуміючи, що з моральної точки зору він не правий і цілувати емблему треба було перед своїми "ультрас", і скаже, що " в збірній забуваємо про те, що було в клубах, бо представляємо одну країну".

І навіть якщо вони не вітатимуться один з одним, не критично. У "Динамо" -1975 купа гравців між собою мали важкі стосунки, але виграли Кубок кубків та суперкубок. Врешті-решт, у збірній Польщі Блащиковський та Левандовський теж поза полем обходять одне одного стороною. І нічого – на результатах команди це не позначається.

А з ким кому дружити – хай самі розбираються.

Зараз ви читаєте новину «"Степаненку треба подумати про власну безпеку" - головне про матч "Шахтар" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути