вівторок, 17 липня 2012 09:11

Словацького хокеїста посадили за вбивство арбітра

Словацького хокеїста посадили за вбивство арбітра
Шкурко завдав арбітру 14 ножових поранень. Фото: hckosice.sk

Словацький хокеїст Ладислав Шкурко засуджений до восьми років в'язниці за вбивство рефері, яке відбулося в 2008 році, повідомляє Yahoo! Sports.

У квітні 2009 року Шкурко зізнався в убивстві 26-річного хокейного арбітра Марека Ліптая, якому він завдав 14 ножових поранень. Тіло було виявлено в грудні 2008 року в лісі біля Кошице.

Спортсмен близько двох років провів під вартою, був звільнений в листопаді 2011 року і відіграв частину сезону-2011/12 в нижчих дивізіонах Словаччини.

У минулому липні Шкурко заявив, що те визнання було отримано поліцією неправдивим шляхом, і відмовився від нього. Слідство було відновлено, прокурор вимагав мінімум 15 років в'язниці, проте свідоцтво психіатра, який дав висновок, що в Шкурко було помутніння розуму, стало підставою для пом'якшення вироку.

26-річний Шкурко був обраний на драфті NHL Філадельфією в 2004 році під загальним 170-м номером. У 2005 і 2006 роках він грав на молодіжних чемпіонатах світу, а в 2007 став Чемпіоном Словаччини в складі Кошице.

Зараз ви читаєте новину «Словацького хокеїста посадили за вбивство арбітра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути