середа, 19 жовтня 2016 11:00

"Зліва в захисті у "Бенфіки" грає дебютант, це шанс для Ярмоленка" - Шахов

"Зліва в захисті у "Бенфіки" грає дебютант, це шанс для Ярмоленка" - Шахов
Андрій Шахов. Фото: dynamomania.com

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов дав оцінку сьогоднішньому супернику "Динамо" в груповому раунді Ліги чемпіонів, португальській "Бенфіці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник "Бенфіки" похвалив Фонсеку і порівняв чемпіонати України і Португалії

"Складно сказати, в якому вигляді "Бенфіка" постане в матчі з "Динамо". Участь відразу кількох гравців через травми була під питанням. П'ятеро відновилися, ще четверо не встигли. Хто з тих, хто відновився, вийде зі старту, сказати важко, ніхто з них не грав у останніх поєдинках.

Однозначно, склад португальців не буде оптимальним. Не зіграє найкращий бомбардир і ключовий гравець Жонас, який в минулому чемпіонаті забив 32 м'ячі. Крім того, грав проти "Динамо" ще за "Валенсію".

В той же час "Бенфіка" стала більш рівною командою. Явного лідера зараз не видно, будь-який футболіст може забити.

Руй Віторія - непоганий тренер. З "Бенфікою" виграв останній чемпіонат Португалії і Суперкубок країни. З "Віторією" став володарем Кубка Португалії, в фіналі обіграв "Бенфіку". Але до розряду великих відносити його б не став. Можливо, для цього йому треба, як попередник Жорже Жезуш - дійти до фіналу Ліги Європи (сезон 2012/2013, португальці поступилися "Челсі" Рафаеля Бенітеса, 1:2 - Прим.).

Назвати "Бенфіку" командою, яка грає на контратаках, не можна. В чемпіонаті Португалії особливої користі це не дасть, це як чемпіонат України для "Динамо". З "Бенфікою" грають переважно від оборони. І якщо у внутрішньому чемпіонаті вона володіє м'ячем приблизно 60% часу, то в Лізі чемпіонів - 30-40%. Дуже сильний у команди правий фланг і, відповідно, правий захисник Семеду, півзахисник Сальвіо. В цілому ж оборона не звикла до серйозних навантажень, чотири пропущені м'ячі від "Наполі" - тому підтвердження. Як наслідок, голкіпер Жуліо Сезар позбувся місця в стартовому складі. Також зліва в захисті свій дебютний сезон на високому рівні грає Грімальдо, в нас на цьому фланзі Ярмоленко. Це теж шанс для "Динамо". Плюс, з трьох ключових опорників, два - під питанням, один, Орта, точно не зіграє. Ну і Самаріс, якщо він не буде готовий, "Бенфіка" може зіграти 4-1-3-2. Хоча, з огляду на те, що Ліга чемпіонів, тренер може діяти обережніше і навіть перевести в опорну зону когось з центральних захисників. Виключати нічого не можна.

Робити прогнози на гру не став би. З огляду на статистику гри наших клубів із португальцями, можна припустити будь-який результат", - вважає Шахов.

Нагадаємо, матч "Динамо" - "Бенфіка" відбудеться сьогодні, на НСК "Олімпійський". Початок - о 21:45. Текстовий онлайн проведе наш сайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руй Кошта прийшов на тренування "Бенфіки" на "Олімпійському"

Зараз ви читаєте новину «"Зліва в захисті у "Бенфіки" грає дебютант, це шанс для Ярмоленка" - Шахов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути