вівторок, 20 березня 2012 12:32

Скандальний екс-президент Бразильської конфедерації футболу залишив виконком ФІФА

Скандальний екс-президент Бразильської конфедерації футболу залишив виконком ФІФА

Колишній президент Бразильської конфедерації футболу (CBF) Рікардо Тейшейра вийшов зі складу виконкому ФІФА, мотивувавши рішення "особистими причинами", повідомляє АП.

Тейшейра оголосив про відхід з поста члена виконкому ФІФА, який він займав з 1994 року, в листі, відправленому до Південноамериканської конфедерації футболу, які вибрали його у виконком.

"Я працював, прагнучи відстоювати інтереси футболу на нашому континенті, а також піднімати престиж футболу на міжнародному рівні", - написав Тейшейра, не уточнивши причини, що призвели до відставки.

Тейшейра подав прохання про відставку з поста президента CBF і керівника оргкомітету чемпіонату світу 2014 року в минулий понеділок, пославшись на стан здоров'я.

Бразильця не раз звинувачували в корупції. Так, президент ФІФА Йозеф Блаттер пообіцяв зробити надбанням громадськості документи, які можуть свідчити про причетність чиновника до отримання "відкатів" від маркетингової компанії International Sport and Lesiure (ISL) за надання їй вигідних контрактів в 90-і роки, проте публікація матеріалів була відкладена через юридичні процедури.

Екс-глава Футбольної асоціації Англії Девід Трісмен звинуватив 64-річного Тейшейру та інших членів виконкому ФІФА в корупції під час виборів країни-господарки чемпіонату світу 2018 року. ФІФА не визнала його винним, зазначивши, що заяви Трісмена викликані розчаруванням Англії через провал заявки на проведення мундіалю-2018.

Відносно Тейшейри, який очолював CBF протягом 23 років, Національний конгрес Бразилії двічі ініціював розслідування, однак обидва рази чиновник був виправданий.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний екс-президент Бразильської конфедерації футболу залишив виконком ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути