пʼятниця, 15 липня 2016 22:24

Шевченко показав своїх помічників-іноземців
17

Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Сьогодні Андрій Шевченко став наставником збірної України. За кандидатуру Андрія Миколайовича 34 присутніх членів виконкому проголосували одностайним рішенням.

Засідання тривало з 14:00 до 17:00 у Будинку футболу. Виконком проходив у закритому режимі. Розглядали 17 питань. Головне з них — призначення нового тренера для збірної.

Брифінг за підсумками виконкому мав розпочатися орієнтовно о 16:00. Журналісти більше години чекали на спікерів.

Шевченко прийшов на зустріч з пресою у супроводі Мирона Маркевича, Мауро Тассотті, Андреа Малдера та Рауля Ріанчо.

Українці обмежилися вступними словами і не відповіли на жодне питання. Шевченко свою промову зачитав з папірця. На протест журналістів відреагував фразою: "Це не прес-конференція, а брифінг". Пообіцяв відповісти на всі питання ближче до матчів збірної України.

Після цього нові керівники збірної України зробили спільне фото. Іноземці виглядали трохи здивовані розвитком подій. Вони так і не сказали жодного слова.

Після цього з журналістами поспілкувався президент Федерації футболу України Андрій Павелко. Говорив близько 40 хвилин. Розпочав з висловлення співчуття Франції, де вчора пройшов теракт.

Ключові тези з виступу Павелка:

Семен Альтман та Мирон Маркевич запропонували кандидатуру Шевченка. Тоді він зайшов у зал і відповідав на численні і незручні питання. Після відповідей ми провели голосування.

Альтман запропонував підписати контракт за схемою 2+2, хоча один із членів виконкому висунув пропозицію укласти договір відразу на чотири роки. Я наполіг на першому варіанті. Через два роки виконком оцінить роботу тренерського штабу. Тоді приймемо рішення.

Контракт ще не підписаний ні з ким. Спочатку мав пройти виконком.

Мирон Маркевич — голова комітету збірних України. Рішення прийнято одноголосно.

Розумію, що кожен з вас думає. Є ті чи інші родинні зв'язки (Шевченко кум Павелка). Повірте мені, це для мене більше мінус, ніж плюс. З життєвого досвіду можу сказати, що не було такого, щоб хтось користувався якимось зв'язками. У мене були важкі вибори на посаду президента ФФУ. Але ніхто з моїх родичів зі світу футболу не висловлював мені підтримки.

Шлях Андрія Миколайовича у футболі пройшов без моєї участі. Його успіхи у "Мілані", "Челсі", збірній України, здобуття Золотого м'яча відбулися без мого внеску. Сьогодні не було тиску на членів виконкому та робочу групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко очолив збірну України з футболу - офіційно

Першим з ким я говорив на цю тему став Мирон Маркевич. Ми провели довгу розмову. Він для мене головний помічник. Його думка буде однієї з найважливіших під час прийняття різних рішень.

Члени виконкому — це фахівці з різних сфер футболу. Вони мають великий життєвий та футбольний досвід. Минулими заслугами їх не купиш. Призначення Шевченка — це виважене рішення, яке довго обговорювалося.

Шевченко сказав перед виконком, що несе повну відповідальність за результат збірної.

Залучити до збірної іноземних фахівців — це ідея Андрія Миколайовича. Найближчим часом весь тренерський штаб буде сформовано.

Спортивним директором збірної України стане Євген Красніков. Це питання ще буде узгоджено з юридичним департаментом ФФУ.

У питанні натуралізації футболістів вирішальною буде думка комітету національних збірних. Маркевич на виконкомі висловив свою точку зору з цього питання (запропонував залучити до команди Тайсона та Марлоса. - gazeta.ua). Її підтримали члени виконкому. Ми все почуємо від самого Маркевича трохи пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко не відповів на жодне запитання

Матч проти Ісландії 5 вересня пройде без глядачів на київському "Олімпійському". Це остаточне рішення УЄФА. Прикро, що дебют нового наставника відбудеться без уболівальників. Але по "Арені Львів" ми продовжуємо активно переписуватися з УЄФА. Робимо все можливе, щоб стадіон знову міг приймати матчі збірної.

9 жовтня збірна України проведе домашній матч з Косово. Наша країна не визнала її незалежність. Після відповідного рішення УЄФА федерація відправила запит у МЗС України. Відповідь ще не надійшла. Проектний варіант — провести матч в Одесі. Якщо міністерство розробить спеціальне положення, як це було у Грузії та інших країнах, і дозволить приїзд спортивної делегації, то матч відбудеться на стадіоні "Чорноморця". Інший варіант — нейтральне поле. Рішення прийме тренерський штаб. Можливо, залишимося у Туреччині і зіграємо там з Косово (6 жовтня у збірної матч з турками на виїзді). Остаточне рішення буде прийнято після відповіді МЗС.

Домашній матч з Фінляндією 12 листопада пройде в Одесі. Це офіційне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко показав своїх помічників-іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути