понеділок, 16 жовтня 2017 21:00

Шевченко повинен залишитися, але звільнити іспанського помічника

Шевченко повинен залишитися, але звільнити іспанського помічника
Андрій Шевченко та його іспанський помічник Рауль Ріанчо

Андрій Шевченко має і далі тренувати збірну України з футболу. Відбірний цикл до Кубка світу в Росії він провалив. За всієї поваги до Ісландії і Хорватії вони не виглядають футбольними монстрами. І шанс у нас був. Однак суперники виявилися переможцями за сумою минулих заслуг. Доля виявилася прихильною до них у вирішальний момент.

На останніх хвилинах домашнього матчу з Ісландією Коноплянка не реалізував пенальті. У Рейк'явіку арбітр зарахував у наші ворота зовсім не обов'язковий гол. Безпомічні й ніякі до того хорвати надумалися змінити тренера якраз перед грою з Україною. І вхопилися за соломинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко мав би подати заяву на звільнення

Але й із нашого тренерського штабу не можна знімати провини. Я не пригадую такої безвольної гри у вирішальному домашньому матчі, де перемога давала реальні шанси на поїздку до Росії. Усі паси йшли назад, попереду не було нічого. Жодного стовідсоткового шансу. А ми ж пам'ятали найкращі матчі Фоменка: з Польщею у Варшаві - 3:1, з Францією в Києві - 2:0 й Іспанією вдома - 0:1. На вирішальні відбірні матчі команда відмобілізовувалася. Іспанцям програли, але мали безліч моментів.

За весь відбірний цикл Україна може занести собі до активу перший тайм гостьового матчу з Туреччиною, домашню гру з командою Луческу і другий тайм матчу в Тампере. Тобто cпалахи були, але вони виглядали швидше винятком із правил, ніж першими проявами нової командної гри.

Великі футболісти мають право на помилку. Звільняти легендарного Шеву за третє місце в групі ніхто не буде

Але Андрій Шевченко повинен працювати далі. Попри те, що у нього дуже мало спільного з Лобановським. Хіба те, що обоє колись грали у футбол. Великі футболісти мають право на помилку. Звільняти легендарного Шеву за третє місце в групі ніхто не буде. Не той у нас менталітет. Андрій має довести, що провал був збігом обставин, а не закономірністю. Якщо другий шанс просить Шевченко, Україна не готова йому відмовити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому треба припинити розмови про Маркевича – тренера збірної України

Однак Андрій має повернутися до основи. Тренер має перетасувати свій штаб. Звільнити Рауля Ріанчо. Забути про тривалий і нікому крім Рауля не потрібний контроль м'яча. Грати в захисну гру з різкими фланговими контратаками. У ту гру, в яку збірна вміє грати і яку люблять наші провідні виконавці. Тоді у Шевченка з'явиться шанс.
Років за десять ми теж нагадуватимемо Хорватію. Коли на Заході гратимуть сотні українських футболістів, а найкращі з них виступатимуть у "Барселоні" й "Ліверпулі", а не в "Генку" чи "Кайсеріспорі". Однак до того часу Шевченко збірну вже не тренуватиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи має Шевченко продовжити роботу у збірній України?

Збірна України під керівництвом Андрія Шевченко посіла третє місце у кваліфікації до Кубку світу-2018 і не потрапила навіть до плей-оф. 23 жовтня Шевченко планує зустрітися з журналістами та уболівальниками та підбити підсумки своєї роботи за цей період.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко повинен залишитися, але звільнити іспанського помічника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути