четвер, 29 січня 2015 09:59

Серена Вільямс і Шарапова визначать переможця Australian Open

Серена Вільямс і Шарапова визначать переможця Australian Open
Марія Шарапова

29 січня у Мельбурні (Австралія) на першому у сезоні турнірі "Великого шолома" - Відкритому чемпіонаті Австралії у жінок відбулися півфінальні матчі.

Перша ракетка світу, 33-річна американка Серена Вільямс стала фіналісткою після перемоги над своєю 19-річною співвітчизницею Медісон Кіс, яка займає у світовому рейтингу 35-е місце, з рахунком 7:6 (5), 6:2. Поєдинок тривав 1 годину 33 хвилини. За цей час Серена реалізувала три з 13 брейк-пойнтів, а її суперниця - один з трьох.

Вільямс 13 раз подала навиліт і один раз помилилася на подачі проти 12 ейсів і трьох подвійних помилок у Кіс. За рахунок активних дій Серена виграла менше очок - 19 проти 27, але і невимушених помилок припустилася також менше - 16 проти 39.

Між собою американки грали вперше. Відзначимо, що за свою кар'єру Серена у двадцять третє пробилася у фінал турнірів "Великого шолома".

У фіналі суперницею Вільямс-молодшої буде друга ракетка світу, 27-річна росіянка Марія Шарапова, яка оформила вихід у фінал впевненою перемогою над своєю 25-річною співвітчизницею Катериною Макаровою, яка займає у рейтингу WTA 11-е місце. Для перемоги з рахунком 6:3, 6:2 Шарапова витратила 1 годину 27 хв.

Марія взяла чотири чужих подачі і втратила одну свою, виконала три ейси при семи подвійних помилках. Макарова на подачі не помилялася і навиліт не подавала. За рахунок активних дій Шарапова виграла 23 розіграші, допустивши 26 невимушених помилок, у Макарової - 11/29 відповідно.

Тепер рахунок їх особистих зустрічей став 6:0 на користь Марії. Для Шарапової це десятий вихід у фінал турнірів "Великого шолома" у кар'єрі.

Теніс. WTA. Великий шолом. Australian Open. Мельбурн (Австралія). Хард (відкриті корти). Призовий фонд $ 14.398.000. 128 учасниць. ¼ фіналу

Серена Вільямс (США, 1) - Медісон Кіс (США) - 7:6 (5), 6:2
Марія Шарапова (Росія, 2) - Катерина Макарова (Росія, 10) - 6:3, 6:2

Зараз ви читаєте новину «Серена Вільямс і Шарапова визначать переможця Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути