середа, 04 грудня 2013 10:52

"Рахунок матчу в Дніпропетровську залишиться без змін" - Грачов

"Рахунок матчу в Дніпропетровську залишиться без змін" - Грачов
Фото: sport-express.ua

Cьогодні "Дніпро" та "Металіст" дограють перенесений з 6 жовтня другий тайм матчу 12-го туру футбольного чемпіонату України у прем'єр-лізі. Команди вийдуть на поле за рахунку 2:1 на користь "Дніпра".

Догравання розпочнеться о 20.00. За годину до того телеканал "2+2" розпочне трансляцію. Спочатку у запису покажуть перший тайм, а потім наживо догравання.

"Металіст", може розжитися очками у відкладеному матчі з "Дніпром" лише за однієї умови, – каже Віктор Грачов, колишній гравець донецького "Шахтаря" – Якщо замість довгих, позиційних атак, позбавлених швидкості, харків'яни вдадуться до швидкого розіграшу м'яча, який був притаманний їм улітку та в першій половині осені. Я не можу зрозуміти метаморфози, яка трапилася з командою відтоді. Харків'ян ніби підмінили. Замість швидкої гри в один дотик з'явилися довгі академічні паузи. Думаю,злий жарт із "Металістом" зіграла відсутність команди в єврокубках. Гра з кращими європейськими командами дозволяла тримати колектив у тонусі. Тепер цього нема. Плюс почав гнітити тривалий тягар лідерства. Зараз усе треба починати спочатку. Не поступитися дніпрянам у силовій боротьбі. Швидкою перетасовкою змусити їх притиснутися до власних воріт. Обов'язково імпровізувати у чужому карному майданчику. Латиноамериканці "Металіста" це добре вміють. Миттєво переходити від оборони до атаки й навпаки".

Утім Грачов гадає, що рахунок залишиться незмінним.

"Гра на контратаках – улюблена зброя "Дніпра". Команда не любить атакувати позиційно, а надає перевагу швидким випадам за розрідженого простору. Харків'янам буде неймовірно важко вийти на ударну позицію. Обидва суперники перебувають не в кращих ігрових кондиціях і в дуже поганому психологічному стані. Фактично, для обох колективів це остання гра в сезоні, бо дніпропетровцям не треба будь-що напрягатися в матчі Ліги Європи із "Фіорентиною". За таких умов забити бодай гол навряд чи кому вдасться. Ризикну спрогнозувати, що рахунок першого тайму не зміниться", - каже Віктор Олександрович.

Відзначаємо чотири ключові моменти догравання.

1. Замінений 6 жовтня півзахисник харків'ян Клейтон Шав'єр НЕ ЗМОЖЕ зіграти сьогодні.

2. Дискваліфікований на три матчі нині форвард "Дніпра" Роман Зозуля ЗМОЖЕ вийти на поле сьогодні, бо його "бан" не розповсюджується на поєдинок 12-го туру

3. Голкіпер "Металіста" Владімір Дишленкович не вважається легіонером у дограванні: відповідна постанова, яка перевела серба у категорію іноземних футболістів, діє з 16-го туру, а дограватимуть 12-й

4. Півзахисник "Дніпра" Джаба Канкава почне догравання з жовтою карткою, отриманою 6 жовтня. Одного попередження для грузина сьогодні вистачить, аби вилучити його з поля.

Судитиме матч 34-річний сімферополець Анатолій Жабченко, який працював у полі і 6 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Рахунок матчу в Дніпропетровську залишиться без змін" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути