четвер, 19 липня 2012 11:23

"Збірна зіграє у Львові, бо в Одесі в серпні немає людей" - Лашкул

Вчора ввечері на прес-конференції у Львові віце-президент Федерації футболу України Володимир Лашкул офіційно оголосив про проведення на "Арені Львів" 15 серпня товариського матчу між національними збірними України та Чехії. Участь у прес-конференції також взяв заступник виконавчого директора ФФУ Василь Заброда і голова Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо.

Володимир Лашкул розповів, що матч Україна – Чехія попередньо планувався провести в Одесі. Але, як виявилось, у серпні в Одесі "взагалі немає людей" і місцева влада не давала гарантій, що стадіон буде заповнений. В цей же час львівський міський голова Андрій Садовий звернувся до ФФУ з ініціативою провести матч у Львові і її було підтримано.

Функціонер назвав три особливості матчу Україна — Чехія.

"По-перше, це буде перший і останній матч збірної України перед початком відбірного циклу до чемпіонату світу, - каже пан Лашкул. - Уже 11 вересня збірна стартує в Лондоні в матчі проти Англії у відборі. По-друге, зустріч зі збірною Чехії буде матчем-реваншем, адже у Празі підопічні Олега Блохіна програли 0:4 (6 вересня 2011 року у товариському матчі – Ред.). І найголовніша особливість - Олег Блохін підтвердив, що викликає на цей матч Андрія Шевченка та Андрія Вороніна, які після Євро-2012 заявили про завершення кар'єри у збірній. Це буде останній матч цих футболістів у складі національної збірної".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко і Воронін попрощаються зі збірною у Львові

Володимир Лашкул повідомив, що збірні України та Чехії прибудуть до Львова 14 серпня: о 13.00 год. – збірна Чехії, о 13.10 год. – збірна України. Прес-конференція чеського наставника відбудеться 14 серпня о 17.15 год., українського – о 18.45 год. Тренування пройде цього ж дня: збірної Чехії розпочнеться о 18.00 год., збірної України – о 19.00 год.

Зупиниться наша дружина традиційно у готелі "Дністер". Щодо Чехії, то тут наразі відпрацьовуються варіанти з чотирма готелями. Відлітають зі Львова команди наступного дня після гри - 16 серпня.

Ціна на квитки коливатимуться від 30 грн. за воротами до 700 грн. у VIP-ложі (у вартість включено вечерю в ресторані та місце для паркування – Ред.). Місця в центральних секторах коштуватимуть 100 грн. Продаж квитків планують розпочати на початку наступного тижня. Продаватимуть в касах "Арени Львів" і на сайті партнера ФФУ компанії "Україна Футбол Інтернешнл".

Запитували журналісти пана Лашкула і про майбутні вибори президента Федерації футболу України.

Вибори пройдуть 2 вересня на конгресі ФФУ. Колективні члени Федерації повинні висунути кандидатуру на посаду президента до 2 серпня. І ця кандидатура повинна своєю заявою підтвердити бажання балотуватись. Зі слів віце-президента ФФУ, наразі він не бачить людину, яка може замінити Григорія Суркіса – нинішнього президента Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без Суркіса Україна вже ні на що не претендуватиме" - Колосков

Насамкінець голова Федерації футболу Львівської області і президент ФК "Львів" Ярослав Грисьо прокоментував останню інформацію про припинення існування цього футбольного клубу, який минулого сезону виступав у першій лізі.

"В останню секунду інвестори відмовились фінансувати команду, - повідомив пан Грисьо. – Не було коштів на утримання команди і було вирішено зняти її зі змагань. Поки що проект завершився. Але, як я сказав, на засіданні Центральної Ради Професіональної футбольної ліги України, – ми ще повернемось".

Зараз ви читаєте новину «"Збірна зіграє у Львові, бо в Одесі в серпні немає людей" - Лашкул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути