середа, 21 вересня 2016 18:58

"Руні підтримав прихід Моуріньйо, а тренер уміє бути вдячним" - Франков

"Руні підтримав прихід Моуріньйо, а тренер уміє бути вдячним" - Франков
Артем Франков. Фото: fanat.ua

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков дав для Gazeta.ua оцінку нинішній формі і перспективам капітана "Манчестер Юнайтед" Вейна Руні. Зірка команди демонструє вкрай низьку результативність. При цьому багато експертів сходяться на думці, що недоторканий статус гравця при новому тренері Жозе Моуриньйо може стати причиною нездорової атмосфери в клубі.

"Доводиться констатувати, що Руні зараз у складі "МЮ" не через ігрові якості. Він для клубу - культовий персонаж. Можливо, лідер роздягальні і дуже популярний серед уболівальників. Але не поспішав би порівнювати його з "валізою без ручки". Матчу з "Уотфордом" явно недостатньо для такого доленосного визначення. Хоча Руні його провалив і гравця необхідно було міняти. А брати до уваги минулий сезон не варто: при ван Галі це був жах, а не команда, яка грала незрозуміло в який футбол і насилу народжувала голи. Сподіваюся, зараз Моуріньйо знайде для гравця гідне місце на полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моуріньйо скаржився друзям на Ван Гала, звинувачуючи його в кризі "МЮ" - ЗМІ

В той же час, не можна не відзначити неоднозначність ситуації. Руні всім своїм авторитетом від самого початку підтримав прихід Моуріньйо. А португалець, схоже, вміє бути вдячним. Разом з тим, він до цинізму тренер практичний і не буде тримати гравця, який йому явно заважає.

"МЮ" зараз необхідний якісний диспетчер, розпасовщик. Руні з цією роллю не справляється, він не Погба і це не його позиція. За своєю природою він більше нападник, і саме в атаці йому слід шукати себе. При новому тренері і новій команді. Досить згадати матч із "Халл Сіті": гольову переможну передачу на Решфорда віддав Руні, перед цим обігравши двох захисників ("МЮ" виграв 1:0 - Прим.). Треба награвати Ерреру, можливо, залучати Карріка. Або купувати гравця в центр поля, в зв'язці з яким Руні проявить себе краще, ніж зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моуріньйо незадоволений формою Руні

Розглядати як альтернативу Руні Мхітаряна навряд чи можна. Тим більше, після дербі з "МанСіті", де він на пару з Лінгардом провалив гру і тепер заново змушений формувати свою репутацію в очах Моуріньйо.

В будь-якому випадку, нинішній сезон дасть відповідь на питання, вичерпав себе Руні в "МЮ" як гравець чи ні", - вважає Франков.

Зараз ви читаєте новину «"Руні підтримав прихід Моуріньйо, а тренер уміє бути вдячним" - Франков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути