пʼятниця, 25 грудня 2015 10:46

Російського важкоатлета-рекордсмена дискваліфікували за допінг

Російського важкоатлета-рекордсмена дискваліфікували за допінг
Олексій Ловчев вважає свою дискваліфікацію "політичною справою". Фото: EPA

Міжнародна федерація важкої атлетики тимчасово відсторонила російського важкоатлета, який встановив у листопаді новий світовий рекорд, Олексія Ловчева від змагань на чемпіонаті світу в Х'юстоні в зв'язку з можливим порушенням антидопінгових правил.

Про це повідомляється на сайті федерації.

У заяві говориться, що в допінг-пробі російського важкоатлета був знайдений іпаморелін - пептидний гормон, що підсилює виділення гормону росту.

Про результати додаткового дослідження Міжнародна федерація важкої атлетики повідомить пізніше.

На сайті team-russia2016.ru повідомляється, що крім Ловчева, від участі у змаганнях відсторонені також Ольга Зубова, Ольга Афанасьєва та Олексій Косов.

Позитивну допінг-пробу сам Ловчев назвав "проблемою більше політичного плану". 9 листопада незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства опублікувала доповідь, в якій Росія звинувачується в державній підтримці допінгу. У зв'язку з цим комісія порекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в Олімпіаді 2016 року. Доповідь була підготовлена ​​за підсумками розслідування, яке тривало приблизно 11 місяців.

Приводом для його початку став документальний фільм "Секретна справа - допінг. Як у Росії роблять переможців", який вийшов в ефірі німецького телеканалу ARD в грудні 2014 року. У фільмі один з колишніх співробітників Російського антидопінгового агентства заявив, що застосування російськими легкоатлетами допінгу давно стало систематичним. 14 листопада російських легкоатлетів усунули від міжнародних змагань.

Нагадаємо, що Олексій Ловчев в нинішньому році також завоював титул чемпіона світу.

Зараз ви читаєте новину «Російського важкоатлета-рекордсмена дискваліфікували за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути