середа, 15 квітня 2009 12:25

"Регіонали" просять Платіні заборонити проводити Євро-2012 у Львові

Автор: rusrep.ru
 
Народні депутати України звернулися з відкритим листом до Президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням виключити Львів зі списку міст, що прийматимуть матчі Євро-2012.

Як повідомив народний депутат від ПР Валерій Коновалюк, таке рішення депутати ухвалили у зв"язку з прийняттям львівською облрадою рішення "Про демонтаж пам"ятника Воїнам - визволителям у Стрию". Коновалюк також зазначив, що готується знесення ще 20 пам"яток.

"Це спотворення та знущання над історією країни, яка може викликати руйнівні та незворотні наслідки в українському суспільстві. Місто, влада якого ухвалює рішення, які тягнуть за собою розкол України, не може брати участь у чемпіонаті такого високого рівня", - сказав депутат.

Він зазначив, що європейський турнір з футболу - це не тільки спортивне змагання.

"Основні принципи, які сповідує УЄФА - засновані на терпимості, толерантності, поваги до пам"яті тих, хто ціною життя відстояв мир у боротьбі з фашизмом по всій Європі. Це повага до історичної пам"яті будь-якого народу і рішення, прийняте львівською владою лише підкреслює, що місце для проведення чемпіонату вибрано неправильно ", - сказав Коновалюк.

regions.ru, 2012ua.net

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" просять Платіні заборонити проводити Євро-2012 у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути