субота, 24 квітня 2010 17:23

"Металіст" невдовзі потіснить "Динамо" або "Шахтар" - Заваров

"Металіст" невдовзі потіснить "Динамо" або "Шахтар" - Заваров

Кілька тижнів тому колишній головний тренер київського "Арсеналу" Олександр Заваров, 48 років, отримав нову посаду. Він призначений радником Бориса Колеснікова, віце-прем"єра з питань Євро-2012.

Журнал "Країна" зателефонував Олександрові Заварову і розпитав про останні події в українському футболі.

У чемпіонаті з року в рік за перше місце борються тільки два клуби. Не набридла така ситуація?

- Гляньте на "Металіст". Команда наближається до двох грандів і невдовзі потіснить когось із них. А "Динамо" та "Шахтар" виграють за рахунок бюджетів.

Власник "Шахтаря" Рінат Ахметов - найбагатша людина країни. Але господарі "Дніпра" та "Металіста" Ігор Коломойський та Олександр Ярославський заможніші за братів Суркісів, які керують "Динамо".

- Я чужі гроші не рахую. Судячи з усього, у "Дніпра" просто не все виходить. Наприклад, незначні помилки у запрошенні гравців. Для чого їм Алсідес? Талановитий гравець, але характер важкий.

Падіння "Дніпра" почалося з відставки Олега Протасова. Він – європейська людина і підхід до гравців був відповідним – демократичним. Результату це не дало. То чи можна з українськими футболістами працювати за європейськими мірками?

- Потрібно тільки так. Уже не в Радянському Союзі живемо. Гравці мають розуміти такий тренерський підхід, а не працювати з-під палиці. Інакше нічого вони у футболі не досягнуть. Говорю це не як теоретик – я пограв і тут, і на Заході. Тренер "Шахтаря" Луческу працював у Італії, Туреччині. Не думаю, що він ображає гравців на тренуваннях. Сьомін відродив київське "Динамо". На диктатора не схожий. І розкрив Алієва. Тому що довіряє футболісту, і той це розуміє. А кому сподобається, якщо тренер футболіста посилає куди подалі?

Так що Протасов правий. І звільнили його не тому, що тренер поганий. Просто програв швейцарській "Беліццоні". Буває. Поступився б мадридському "Реалу" ніхто і слова б не сказав.

Чемпіонат України закінчується. Хто для вас став відкриттям?

- Львівські "Карпати" як команда. Серед гравців – півзахисник "Дніпра" Коноплянка.

Повну версію інтерв"ю з Олександром Заваровим читайте у журналі "Країна" від 23 квітня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" невдовзі потіснить "Динамо" або "Шахтар" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути