субота, 16 травня 2009 12:19

"Матч із "Вердером" найважливіший у кар"єрі" – П"ятов

"Матч із "Вердером" найважливіший у кар"єрі" – П"ятов
Футболісти "Шахтаря" напередодні фіналу Кубка УЄФА поділилися своїми роздумами про майбутнє протистояння з бременським "Вердером".

Андрій П"ятов:

- У фінал Кубка УЄФА слабкі команди не потрапляють. 20 травня необхідно бути максимально сконцентрованими. Зробимо все можливе, щоб не впустити свій шанс.

Усі хлопці чудово розуміють, що майбутній матч виявиться одним із найважливіших у кар"єрі. "Вердер", як і "Шахтар", пройшов довгий та важкий турнірний шлях і заслужив право грати у вирішальному матчі.

- Наскільки додають упевненості у власних силах останні перемоги?

- Успіх допомагає самостверджуватися. Позитивний результат підтверджує, що ми знаходимося на правильному шляху, і це надихає на нові звершення.

Олексій Гай:

- Олексій, що можеш сказати про суперника "Шахтаря" по фіналу Кубка УЄФА - бременський "Вердер"?

- Ми ще не вивчали суперника, це ще попереду. Зіграємо в чемпіонаті України із "Зорею" і тоді можна буде повністю концентруватися на єврокубковому матчі. Але і без детального розбору маневрів бременців, зрозуміло, усі знають цю команду.

У складі "Вердера" грають якісні та досвідчені виконавці, за спиною у яких не один рік виступів у Лізі чемпіонів. Цей колектив завжди в Європі займає передові місця. А підтвердження високого рівня цієї команди - вихід у фінал Кубка УЄФА. Важкий турнірний шлях до вирішального матчу під силу далеко не кожному.

- "Шахтар" і "Вердер" на шляху до фіналу знаходилися у схожих ситуаціях.

- Згоден, ситуація дещо незвичайна. Обидва клуби грали в 1/2 із земляками, ми - з київським "Динамо", а бременці - з "Гамбургом". Більш того, ці команди приблизно в один період зустрічалися і в іграх національних Кубків. Це футбол, а він, як і життя, - непередбачуваний.

- Як вважаєш, наскільки може позначитися на грі "Вердера" відсутність Дієго та Алмейди?

- Безумовно, це ключові футболісти німецької команди. Від Дієго багато в чому залежить гра бременців в атаці, це дуже сильний футболіст. Упевнений, що кадрові втрати надали тренерському штабу "Вердера" багато проблем.

Але у будь-якому випадку, в команді, яка пройшла у фінал, знайдуться футболісти, які зуміють замінити травмованих гравців.

В"ячеслав Шевчук:

- У чому сильні сторони бременського "Вердера"?

- Одна з головних переваг команди суперника - це дисципліна, яка властива німецькому футболу. У "Вердері" футболісти високого рівня, які тривалий час грають під керівництвом одного тренера - Томаса Шаафа.

Не секрет, що в Бремені - зіграна команда, яка багатьом може дати фору в силовому футболі. Акцент у грі робиться на атаку, але в той же час іноді це позначається на оборонних діях.

- А як щодо слабких сторін?

- Напевно, головний мінус "Вердера" - це відсутність у складі Дієго, від якого багато що залежить в атаці. Хоча з іншого боку, без бразильця суперник у своїх діях може стати непередбачуваний.

shakhtar.com

Зараз ви читаєте новину «"Матч із "Вердером" найважливіший у кар"єрі" – П"ятов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути