субота, 05 вересня 2015 15:07

Проти Коноплянки діятиме "русофіл" Калачов

Проти Коноплянки діятиме "русофіл" Калачов
Матч з білорусами стане вирішальним для Фоменка. Фото: ffu.org.ua

Збірна України в рамках відбору до Євро-2016 приймає сьогодні у Львові збірну Білорусі. Початок матчу о 19:00.

Матч буде визначальним для наставника українців Михайла Фоменка. Будь-яка втрата очок поставить хрест на надіях синьо-жовтих напряму пробитися до Франції. Відразу почнуться розмови про консерватизм тренера та його вік. Поразка поставить під сумнів здатність Фоменка здолати раунд плей-офф. У федерації футболу більше немає впливових друзів вікового тренера. Захищати його буде нікому. Якщо втрата очок станеться, обов'язково згадають приклад Білорусі, яка змінила тренера й налагодила гру. Перемога над Хацкевичем і його командою зі 100% гарантією означатиме, що Михайла Івановича ніхто не змінить до кінця нинішнього відбірного циклу.

В Білорусі немає козирів, які є в України. У нас – найсильніша за іменами збірна на пострадянському просторі й, можливо, у всій Східній Європі. Інша річ – як команда налаштовується на гру. Через свою звичку поступово і знехотя входити в турнір, ми поступилися в стартовій грі Словаччині. Навесні програли іспанцям у Севільї. Втрачати очки далі – неприпустимо. Білоруси могли би розраховувати на безпечність українців, якби це була стартова гра відбору, як 7 років тому при тренері Михайличенку. Однак зараз Україна відмобілізована, як ніколи. Білоруси, за великим рахунком, розуміють, що у цьому відбірному циклі для них уже все втрачено. Перемога важливіша для нашої збірної. А це серйозний козир. Та навіть при однаковому налаштуванні на матч наша перевага у класі має датися взнаки.

Підопічним Фоменка особливу увагу треба приділити нейтралізації форварда суперників Корніленка. Сергій – у відмінній формі зараз. В останньому матчі чемпіонату Росії він двічі вразив ворота чемпіона – пітерського "Зеніта". Спробує згадати молодість чи не найзірковіший білорус – Олександр Глєб. Прагнутиме довести свою кваліфікацію українській публіці і гравець "Зорі" Михайло Сиваков. Цікавим буде протистояння на фланзі нашого Євгена Коноплянки і найбільшого "русофіла" в складі білорусів – Тимофія Калачова. Колишній капітан восени заявив, що мріє, аби Білорусь і Росія були однією державою. "Давній друг" Артема Мілевського Ігор Шитов спробує нейтралізувати чи не найнебезпечнішого гравця в нашій збірній – Андрія Ярмоленка.

Консервативність Михайла Фоменка допомагає вгадати склад українців. Місце у воротах стовідсотково займе Андрій П'ятов. На флангах немає альтернативи Артему Федецькому і В'ячеславу Шевчуку. У центрі захисту – запальному Євгену Хачеріді. У парі з ним, очевидно, гратиме Ярослав Ракицький. У відборі він поступається одноклубнику Олександру Кучеру, але вміє дати точний перший пас і якісно пробити штрафний зліва. Для Фоменка нині не існує проблеми вибору між Тарасом Степаненком і Сергієм Рибалкою. Точно гратиме гірник. В опорній зоні йому допомагатиме Ротань. Щоправда Руслан не вразив тренера у грі з Люксембургом, тому тут можливі варіанти. Можливо, пару Степаненку складе Денис Гармаш, а під нападниками діятиме Руслан Малиновський. Якщо ні, трійка центральних півзахисників виглядатиме так: Степаненко, Ротань, Гармаш. Місце у старті Євгена Коноплянки і Андрія Ярмоленка не підлягає сумнівам. На вістрі – Кравець. Він виручив Фоменка у матчі із Люксембургом, а Гладкий нічого не показав у грі зі Словаччиною.

Українцям не треба розраховувати на помилки суперника. Ставку треба робити на власні командні дії. Зрештою, треба навчитися проводити багатоходові комбінації в один дотик перед чужим карним майданчиком. Так діють усі провідні футбольні збірні планети. Тиском, навісами й індивідуальними діями Білорусь нині не візьмеш. Імпровізація, творчість, швидкість і розкутість допоможуть нам здобути перемогу. Плюс – львівська публіка, яка гнатиме підопічних Фоменка вперед. У 90% випадків Україна перемагала у Львові. Навряд чи нинішня збірна захоче зіпсувати статистику.

Особливу увагу сьогодні приділять публіці. Росіяни краще за нас знають, що кинутий із трибун камінець чи запальничка, як це було в грі Чорногорія – Росія, призводить до технічної поразки господарів 0:3. Знають про це і наші спецслужби. Провокацію важко вчинити на столичному "Олімпійському", де поле знаходиться далеко від трибун. Але у Львові – легше легшого. Це – ідеальне місце для прихильників "русского мира". Старі штучки – із нацистськими футболками, кельтськими хрестами та сумнівними номерами навряд чи спрацюють. Можливо, до провокацій і не дійде, враховуючи пильність публіки і "накрученість" проблеми в українських ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Проти Коноплянки діятиме "русофіл" Калачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути