понеділок, 02 липня 2012 15:05

Президенту "Фенербахче" дали шість років в'язниці і одразу ж випустили

Президенту "Фенербахче" дали шість років в'язниці і одразу ж випустили
Йилдирим приймав участь в договрних матчах. Фото: reuters.com

Президент турецького футбольного клубу "Фенербахче" Азіз Йилдирим визнаний судом винним в організації договірних матчів і засуджений до шести років і трьох місяців тюремного ув'язнення. Однак суд вирішив випустити Йилдирима, зарахувавши йому той час, що він провів під вартою.

Йилдирим обвинувачувався в тому, що в 2011 році перед матчем чемпіонату Туреччини з "Істанбулом" підкупив футболіста команди-суперника Ібрахіма Акіна, заплативши того 100 тисяч євро. Також під підозру потрапив заключний матч сезону-2010/11, в якому "Фенербахче" обіграв "Сівасспор" і став чемпіоном Туреччини.

Йилдирим був узятий під варту в липні 2011 року. Під час ув'язнення він зумів переобратися на пост президента клубу, який займає з 1998 року.

УЄФА відсторонив "Фенербахче" від участі в Лізі чемпіонів, надавши місце "Трабзонспору". 24 червня 2012 УЄФА дозволив брати участь "Фенербахче" в турнірах під егідою організації.

Всього у справі про договірні матчі, розслідування якого було розпочато за ініціативою нового керівництва Федерації футболу Туреччини (TFF), проходить 93 людини. Під підозру крім президента "Фенербахче" потрапили керівники "Трабзонспора", "Сівасспора", "Гіресунспора" і "Бешикташа".

Перше засідання по справі пройшло в березні 2012 року. За кілька тижнів до цього президент TFF Мехмет Алі Айдинлар і двоє його заступників подали заяви про відставку в зв'язку з тим, що були незгодні з втручанням уряду Туреччини, який вимагав суворого покарання для всіх учасників справи.

Зараз ви читаєте новину «Президенту "Фенербахче" дали шість років в'язниці і одразу ж випустили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути